dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Kermis Wervershoof kleiner en op andere locatie

De kermis in Wervershoof van 16 tot en met 18 augustus gaat dit jaar vooralsnog aangepast door. De kermis verhuist naar het parkeerterrein bij De Westrand. Het is een lokale familiekermis, met attracties voor de jongste kinderen en jongeren. “We weten en begrijpen dat dit even slikken is voor de Wervershovers, die vaak een heel jaar uitkijken naar de kermis”, zegt burgemeester Frank Streng. “Dit is een uitzonderlijke situatie, die vraagt om een uitzonderlijke aanpak. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben alle mogelijke scenario’s bekeken. Dit is wat er maximaal mogelijk is, hoe lastig we dat ook vinden. Bij dit besluit zijn we ervan uitgegaan dat de landelijke maatregelen niet opnieuw weer aangescherpt worden. Als dat wel het geval is de komende weken, dan hebben we weer een nieuwe situatie.”

Het is op deze locatie mogelijk om de veiligheid en gezondheid op een zo goed mogelijke manier te organiseren. “En daar gaat het uiteindelijk dit jaar om”, vertelt burgemeester Streng verder. “Nu de aantallen besmettingen weer oplopen, kunnen en willen we de risico’s niet groter maken.”

Naast de kermisattracties kent de Wervershover kermis ook altijd een hele grote sociale component. Burgemeester Frank Streng: “Ook dat is dit jaar anders dan anders. Bij de horeca zijn geen staanplaatsen, en grote kermisevents zijn er ook niet. Misschien zijn er wat meer kermisborrels bij mensen thuis. Ook daar wil ik iedereen nadrukkelijk oproepen voorzichtig te zijn en de risico’s niet op te zoeken. Vier een feestje en geniet, maar houd de groep klein en let op de 1,5 m afstand. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander.”

Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de kermis ook na de kermis een feestje blijkt te zijn.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen