woensdag 19 juni 2024
spot_img

Kermiscomité Andijk bruist van de ideeën

Vorig jaar tijdens de kermis zaten ze met wat familie en vrienden gezellig bij elkaar. De twee ‘lege’ uren tussen de kermisbrunch en de opening van de kermis kwamen ter sprake. “Daar moet toch een leuke invulling voor te bedenken zijn?” Dat was het begin van het ontstaan van het kermiscomité Andijk!

“Er werden op stel en sprong mensen benaderd en sjoelbakken geregeld. Volledig uit het niets stonden we ineens met een hele groep mensen te sjoelen. Het was een ongekend succes. Niet te lang over nagedacht, gewoon dóen. De deelnemers waren enthousiast. Dit moest een vervolg krijgen, wisten we eigenlijk meteen. Gelukkig hadden we toen een jaar de tijd tot de volgende kermis zich aandiende.”

Even voorstellen
Kermiscomité Andijk bestaat op dit moment uit Marien Mantel, Erik Wubbolts, Ron Mantel, Linda Wubbolts- Berkhout en Mariska Tensen. Zij kennen elkaar al langer vanuit de familie- en vriendengroep. Zij zijn de initiatiefnemers van de sjoelactiviteit van vorig jaar. “We bruisen van de plannen!” vertelt Marien. “We gaan het stap voor stap opbouwen. Elk jaar willen we er weer iets extra’s bij verzinnen. Om het organisatorisch ook haalbaar te houden kan niet alles tegelijkertijd. Daarbij is het toch ook leuk als er elk jaar iets nieuws bijgroeit? Elk jaar een nieuwe verrassing op het programma.”

Kermis-Challenge
Dit jaar is er uit de vele ideeën gekozen voor een Kermis-Challenge. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is wel nodig. Dat kan tot en met 19 oktober via e-mail kermiscomiteandijk@gmail.com. De activiteit bestaat uit diverse spellen en vindt plaats in sporthal de Klamp. “Sjoelen –waar het allemaal mee begonnen is- is er daar zeker één van, maar dan net even anders. Zo zijn er nog meer spellen maar die houden we liever nog even als verrassing.” De activiteit is geschikt voor jong en oud (vanaf 4 jaar-99).

Vol programma
De flyer hangt overal in Andijk en vindt u ook in deze krant. Samen is er gezorgd voor een vol programma. Naast de kermisattracties waar je kunt zwieren en zwaaien is er gezorgd voor een leuk programma. Op vrijdag 18 oktober wordt er gestart met de VrijMiBo vanaf ongeveer 16 uur. Aansluitend is er de Hollandse avond. Op zaterdagmiddag vanaf 15 uur is er Kinderdisco. Een waar spektakel waar velen hun dancemoves kunnen laten zien op de speciaal verlichte vloer. Aansluitend zijn er optredens van o.a. Marsha & Friends, feestzanger Jeffrey en Jelle Hazes. Het gastoptreden van Ed Venekamp wil je niet missen! Zondag de brunch en aansluitend dus de Kermis-Challenge. Om daarna meteen door te kunnen gaan naar de kermis die om 14 uur weer open gaat.

Vele handen
“Net als bij vele andere activiteiten maken vele handen licht werk,” aldus het comité. “We kunnen best nog wat extra mensen gebruiken om het team te versterken. Door taken te verdelen en ergens samen de schouders onder te zetten, kunnen we van de kermis een jaarlijks terugkerend weergaloos spektakel maken. En wie wil dat nou niet?”

Jaarlijks Grootser
Wie er een leuk idee heeft is van harte uitgenodigd dit idee met het comité te delen. “Samen kunnen we jaarlijks terugkerende activiteiten ontplooien en er steeds weer iets nieuws bij blijven bedenken. Vrijwilligers in de voorbereiding en op de dag zelf zijn van harte welkom. Het belangrijkste is dat iedereen mee kan doen en iedereen een gezellige kermis beleeft. “ Het kermiscomité Andijk wenst iedereen een fijne kermis toe.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen