donderdag 13 juni 2024
spot_img

Kerst bij Sorghvliet: mensen samenbrengen en verbinden

De decembermaand betekent een drukke tijd voor de Omring locatie Sorghvliet. Sinterklaas is vertrokken en heeft plaats gemaakt voor kerstbomen, lichtjes en versieringen. Maar de drukke decembermaand staat ook voor ‘verbinding’ en dat is wat volgens Sjon Kuipers, locatiemanager van Sorghvliet, het hele jaar door juist zo ontzettend belangrijk is en niet alleen tijdens de feestdagen.

Kerstsfeer
December is een bijzondere maand voor de bewoners van Sorghvliet. “Er wordt heel veel georganiseerd”, vertelt Sjon. “Eerst vieren we Sinterklaas en daarna is het tijd voor de kerstactiviteiten. En die bestaan voornamelijk uit gezamenlijk dingen ondernemen”. Zo worden er met de bewoners kerststukjes gemaakt, er worden sneeuwpoppen geknutseld en op 19 december komt de Kuyperschool naar Sorghvliet om kerstliedjes te zingen. Niet te vergeten het eten, want eten hoort bij kerst. “Op 20 december hebben we een speciaal door onze koks georganiseerd kerstdiner en ook tijdens de kerstdagen zelf wordt er heerlijk met elkaar gegeten”.

Verbinding
De kerstgedachte en dan vooral het gezamenlijk dingen ondernemen mag namens Sjon het hele jaar duren. Vrijwilligers zijn hiervoor heel erg belangrijk. “Wat ik probeer is om samen met het team de mensen hier binnen te krijgen, want aan vrijwilligers heb je immers nooit genoeg. Ik zie het als mijn plicht om ervoor te zorgen dat de verbinding er is onder de mensen en ik spreek dan ook een grote dankbaarheid uit aan alle vrijwilligers die we al hebben en die Sorghvliet een stuk mooier maken. Dankzij deze mensen kunnen we van alles blijven organiseren”. Van een wandeling, een knutselmiddag of een muziekmiddag tot simpelweg een bezoek, een praatje en een kop koffie. Vrijwilliger zijn hoeft helemaal niet te betekenen dat je je hele of halve dag kwijt bent. “Het gaat om de momenten. Dus zelfs als je maar een half uurtje tijd hebt. Een bezoek en even dat praatje betekenen al zoveel”!

Vrijwilligers
Sinds dit jaar zijn mensen uit Andijk gestart om elke dinsdag met de bewoners van Sorghvliet en Leviaan te gaan wandelen. Lekker naar buiten, een kop koffie drinken in het Dorpshuis, nieuwe mensen ontmoeten enz… Dit bevalt heel goed en volgend jaar wil Sorghvliet ook verder gaan met het samen fietsen. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die tijdens het mooie weer de bewoners op de duofiets erop uit willen nemen. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met Marieke Dudink via e-mail: marieke.dudink@omring.nl of telefoon 0228-591 641.

Goede voornemens
De plannen voor de nieuwbouw bij Sorghvliet zijn verder gevorderd en de verwachting is dat ze in 2019 gaan starten met de bouw van de vier woonetages met acht appartementen. En naast alle praktische werkzaamheden als locatiemanager zal Sjon zich ook in 2019 volop in blijven zetten voor uitbreiding van momenten die mensen samenbrengt en verbindt. “Met een hechte gemeenschap als Andijk gaat het al hartstikke goed. Samen met elkaar moeten we er wat moois van kunnen maken. Onze slogan is niet voor niets: Samen de beste zorg dichtbij”.

Tot slot wensen Sjon alsmede het hele team van personeel en vrijwilligers van Sorghvliet iedereen hele fijne kerstdagen en een mooi en goed 2019 toe. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of misschien heeft u leuke ideeën? Dan kunt u naast de contactgegevens die we eerder hebben genoemd ook gerust even binnen lopen aan de Sorgvlietlaan 50. De deuren staan open.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen