donderdag 13 juni 2024
spot_img

Kerst expositie Schilderskring Bessie 2023 in het teken van kleur, structuur en vormgeving!

De Schilderskring Bessie houdt al jarenlang met de kerstdagen haar jaarlijkse tentoonstelling. De schilderijen die dit jaar gemaakt zijn door de leden worden 3 dagen tentoon gesteld, zondag 24, en de beide kerstdagen maandag 25 en dinsdag 26 december. De schilderijen zijn te bewonderen in het prachtige monumentale kerkje “Bessie”, P.J. Jongstraat 85 te Lutjebroek. Het kerkje heeft dit jaar ook een metamorfose ondergaan, daardoor heeft het een prachtige uitstraling gekregen.

De leden van de schilderskring hebben elkaar door de jaren heen gestimuleerd en geholpen in het kiezen en toepassen van kleur, structuur en vormgeving in hun schilderijen.
Naast het spelen met kleur worden steeds meer verschillende onderwerpen gekozen.
Daarbij is ook de structuur van de gebruikte materialen en de vormgeving van belang. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de onderwerpen middels contrasten in licht en donker en de wijze van gebruik van de verf meer gaan spelen.
Skyline
Tijdens deze expositie is van alles te zien; bloemen, dieren en abstracte schilderijen met mooie kleuren. Een aanzicht zoals de skyline van Wervershoof, de Amsterdamse grachten en landschappen waar je herinneringen aan ophaalt of een idyllische uitstraling hebben.. Portretten (familie) die een bepaald gevoel bij je teweeg brengen. Uitbeelden van het dagelijkse leven van oudere en werkende mensen. Beschilderde oesterschelpen wat weer iets anders is dan op een doek. De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf, pastel en epoxy.
Schildersavond
De groep van de Schilderskring Bessie (thans 22 leden) maakt van elke donderdag al jaren lang een gezellige schilders avond van in het kerkje “Bessie” te Lutjebroek. Daar inspireren ze elkaar zoals je dat ook bij de professionele schilders in het verleden hebt gezien.

Geregeld gaan we ergens buiten schilderen. Dit jaar hebben we ook geschilderd in het stoom gemaal in Medemblik en al een aantal jaren in het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek.
Winkelcentrum
Vanaf heden hebben wij een ruimte in het winkelcentrum ‘Streekhof’ in Bovenkarspel tegen over supermarkt Aldi. Tot april kunt u onze schilderijen daar bewonderen.

Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden naar bovengenoemde resultaten.
De leden van de Schilderskring Bessie zijn op hun beurt ook zeer nieuwsgierig naar de reacties van de mensen met betrekking tot de gemaakte kunstwerken.

De expositie in het kerkje “Bessie” is zoals reeds eerder gemeld dit jaar op zondag 24, en de beide kerstdagen 25 en 26 december 2023.
De openingstijden zijn van11.00 tot 17.00 uur.

Door middel van een loterij kunnen bezoekers in het bezit komen van een van de twee daar
tentoongesteld en aangewezen kunstwerken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen