woensdag 24 april 2024
spot_img

Kerst expositie schilderskring Bessie

De Schilderskring Bessie houdt al jarenlang met de kerstdagen haar jaarlijkse tentoonstelling.
De leden stellen de dit jaar door hen gemaakte schilderijen op beide kerstdagen, woensdag 25 en donderdag 26 december 2019 weer te kijk in het prachtige monumentale kerkje “Bessie”, P.J. Jongstraat 85 te Lutjebroek.

Het is te merken dat de leden van de schilderskring elkaar stimuleren in het kiezen en toepassen van kleur, structuur en vormgeving in hun schilderijen.
Naast het spelen met kleur worden steeds meer onderwerpen gekozen die niet meer standaard zijn.
Daarbij is ook de structuur van het gebruik van de materialen en de vormgeving van belang. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de onderwerpen middels contrasten in licht en donker en en de vorm van het gebruik van de verf meer aandacht krijgen.

De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf en pastel. Het zijn zowel figuratieve als abstracte schilderijen of tekeningen.

Er is weer van alles te zien in aquarel, acryl, olieverf pastel etc.

De groep van de Schilderskring Bessie (thans 22 leden) komt al jarenlang wekelijks op de donderdagavonden bij elkaar in het kerkje “Bessie” te Lutjebroek. Soms werkt als “kruisbestuiving” zoals je dat ook bij de professionele schilders in het verleden heb gezien

Het buitenschilderweekend heeft dit jaar plaatsgevonden in het leuke plaatsje Arum in Friesland. Hiervan zullen ook een paar werken te zien zijn.
Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek.

Natuurlijk bent u nieuwsgierig geworden naar bovengenoemde resultaten. De leden van de Schilderskring Bessie zijn op hun beurt ook zeer nieuwsgierig naar de reacties van de mensen met betrekking tot de gemaakte kunstwerken. Een groot deel van de schilderijen wordt ook te koop aangeboden.

De expositie in het kerkje “Bessie” is zoals reeds eerder is gemeld dit jaar op beide kerstdagen. Dus op woensdag 25 en donderdag 26 december 2019.
De openingstijden zijn van
11.30 tot 17.00 uur.

Door middel van een loterij kunnen bezoekers in het bezit komen van een van de twee daar tentoongesteld en aangewezen kunstwerken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen