maandag 24 juni 2024
spot_img

Kerstactie Westfriesland 2018 succesvol verlopen

De kerstdagen zijn achter de rug en ook de 8e editie van Kerstactie Westfriesland zit erop! Het 6-koppige bestuur kan trots zijn, want de actie is ook dit jaar weer succesvol verlopen en de organisatie loopt inmiddels als een geoliede machine.

Stichting Kerstactie Westfriesland bezorgt Westfriese gezinnen die rond de armoedegrens leven, rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket. Naast dagelijkse benodigdheden bevat het pakket lekkere dingen en kleine cadeautjes voor de kinderen, maar ook kerstartikelen als kaarsen en servetten.

Al vanaf november wordt gestart met inzamelen van producten en geld, zodat uiteindelijk per aangemeld gezin een pakket op maat kan worden samengesteld. Bij Spar Amsen in Hoogwoud, Dekamarkt Obdam en Albert Heijn Enkhuizen hebben vrijwilligers het publiek gevraagd om een bijdrage, wat een groot aantal lang houdbare producten heeft opgeleverd. De oproep voor Albert Heijn cadeaukaarten van de sponsorloterij kreeg ontzettend veel respons, er kwamen maar liefst 230 kaarten binnen waarvoor boodschappen konden worden gehaald twv € 2875,-.

Verano Rolluiken & Zonwering stelt ieder jaar de bedrijfsloods beschikbaar als logistiek centrum voor de kerstactie. Financiële donaties waren er namens Belvilla vakantiehuizen, Leegwater houtbereiding, Mercurius Administraties, Agrofocus, Morgoflex, Eskra Bouw, Salon Aziza en De Jongh & Duijn Bewindvoering.

De stichting kan elk jaar tevens rekenen op een aantal sponsors in de vorm van producten. Dit jaar werd onder andere kindervuurwerk geschonken door Fiets Voordeelshop, mooie puzzels door Jumbo spellen, gevulde koek door Corda Banket, luxe kerststollen door Bakkerij Braas en knakworst door Groot Conserven. Stichting Taart voor Kids uit Opmeer maakte 5 prachtige kersttaarten die willekeurig onder de gezinnen zijn verloot.

Door het personeel van Jos Slippens Vleeswaren uit Opmeer werd spontaan een foute kersttruien actie georganiseerd waarvan de opbrengst naar kerstactie Westfriesland ging. Ook een deel van de opbrengst van een kerstmarkt van Stichting Allure werd geschonken aan dit doel.

In totaal zijn er dit jaar ca 240 kerstpakketten gemaakt welke door heel Westfriesland zijn bezorgd door vrijwillige chauffeurs. Zonder deze enthousiaste vrijwilligers, die ook helpen bij het inzamelen inpakken, zou de stichting overigens niet kunnen bestaan! Veel vrijwilligers draaien al jaren mee maar ook waren er weer enthousiaste nieuwe gezichten die hun hulp hebben aangeboden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen