maandag 22 juli 2024
spot_img

Kerstbomen actie Familie van Jaarsveld voor goede doel werd groot succes

Een gezin uit Andijk heeft te maken met een vreselijke nare situatie. De twee kinderen (Scott van 5 en Ashley van 1) lijden beiden aan de ziekte van Lyme. De behandelingen zijn in het buitenland en worden niet vergoed door de zorgverzekering. Om financiële steun te geven is er een landelijke sponsorloop georganiseerd vanuit de Lyme organisatie.
“Wij sponsoren. Ook al omdat vrienden van ons in deze loop meedoen. Maar ook onze kinderen wilden actief een bijdrage doen. Het idee werd geboren: zij wilden kerstbomen in gaan verzamelen en het geld doneren aan de actie ten behoeve van de behandeling van Scott en zijn zusje.”

Sjouwen en slepen
“Onze zoon Sander (7 jaar) stelde zich als doel om 88 kerstbomen in te zamelen voor de versnippering, onze dochter Emily (9 jaar) wilde er 10. Op het krijtbord in keuken werden de beoogde aantallen gevisualiseerd en de eerste turf werd gezet. We hingen een briefje op bij de Dekamarkt, dat we graag kerstbomen bij mensen thuis af kwamen halen voor dit goede doel. Er kwamen direct enkele reacties. Er is die dagen heel wat afgesleept met bomen, lopend en fietsend en zelfs met de auto. Zelfs een familiebezoek in Wijk aan Zee leidde tot een volle auto op de terugrit met 8 kerstbomen.”

Hulp van alle kanten
“We werden gebeld door een jongen die 15 bomen had verzamelt en die we allemaal mochten komen ophalen.” Er werd zelfs tijdelijk van auto geruild ten behoeve van het kerstbomentransport. De hele familie was er druk mee. “Uiteindelijk lagen er ca. 125 bomen in onze tuin. De gemeente heeft dit aantal omhoog bijgesteld naar 150, de totale donatie aan Scott werd daarmee €100,- . Iedereen heel erg bedankt, voor de reacties, het meeleven en de vele donaties! Het was hartverwarmend, niet alleen voor ons! Onze kinderen hebben deze vakantie weer veel geleerd; van empathie en doorzetten tot rekenen en communicatieve vaardigheden,” aldus de familie Jaarsveld.
Het volledige verhaal van Scott en zijn zusje kunt u lezen op https://www.lopenvoorlyme.nl/team/team-scott/

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen