maandag 22 april 2024
spot_img

Kerstpakketten bibliotheek in Andijk; voor iedereen!

Eric van der Molen heeft een kast voor het huis staan waar mensen spullen in kunnen doen, vanuit bijvoorbeeld een kerstpakket. “Op diverse (social) mediakanalen komen positieve reacties en de kast begint al lekker vol te raken”, aldus Eric.

Het idee
“Alex Miedema heeft de kerstpakkettenbibliotheek bedacht en het leek mij wel een idee om dit ook in Andijk te gaan starten.” Eric vertelt dat hij Alex al jaren kent en dat Alex zich, samen met zijn vrouw, inzet om het leven te verduurzamen. “Ik kwam het idee van de kerstpakkettenbibliotheek op zijn Facebookpagina tegen en ik vond het een mooi initiatief. In kerstpakketten zitten vaak dingen die men niet gebruikt en hoe mooi is het als je daar een ander blij mee kan maken?”

Gemeenschap
Eric woont nu twee jaar in Andijk, na achttien jaar in Amsterdam gewoond te hebben. “Ik wilde mij inzetten voor de gemeenschap en kon niet echt een goed plan bedenken. Ik zag dit concept bij hem en vond het een geweldig, duurzaam idee waarmee je de buurt, minderbedeelden maar ook mensen die geen kerstpakket krijgen, kan helpen.” Eric heeft, met toestemming en hulp van Alex, deze kast omgetoverd tot de kerstpakkettenbibliotheek.

Voor iedereen
“Er ligt al veel in de kast, mensen in Andijk en omstreken zijn gul met doneren”. Eric vertelt dat de ‘bieb’ voor iedereen is en dat men zich niet bezwaard hoeft te voelen om er wel wat uit te halen en er niet iets in te doen. “Dit is juist voor mensen die het goed kunnen gebruiken, zo helpen we elkaar een handje!” De meeste donaties zijn etenswaren, maar non-food producten zijn ook van harte welkom. “Er heeft al een paar schoenen en een stel koffiemokken in gestaan, die ondertussen al een nieuwe eigenaar hebben.”

Tot en met het nieuwe jaar
Tot vlak na de jaarwisseling kunnen mensen hier nog spullen neerleggen, ruilen of meenemen. De overgebleven spullen gaan naar de voedselbank of naar de kringloop. “Zo komt het alsnog op een goede plek terecht!”
Vanwege het ontbreken van een koeling, heeft Eric beperkt houdbare producten liever niet in de kast; net als producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen.
De bieb staat op Meander 55 te Andijk en is dag en nacht toegankelijk en u bent van harte welkom om iets te doneren en er iets uit te halen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen