donderdag 13 juni 2024
spot_img

Kerstpakkettenbibliotheek Andijk

De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent voor de meeste mensen dagen vol gezelligheid, samenzijn en lekker eten! Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Iedereen die een kerstpakket krijgt heeft daar wel dingen inzitten waar niets mee gedaan wordt. Het verdwijnt ergens achter in een kast en blijft daar staan totdat het moment van weggooien daar is. Maar dat is zonde!
De kerstpakkettenbibliotheek Andijk is een plek waar iedereen spullen vanuit bijvoorbeeld een kerstpakket kan doneren. Daarnaast mag ook iedereen die iets nodig heeft uit de kast halen. De kast, een initiatief van Eric van der Molen, was vorig jaar een daverend succes! Tientallen mensen hebben allerlei dingen gedoneerd en evenveel mensen hebben die spullen weer opgehaald. De kast, een niet werkende koelkast met glazen deur, is 24 uur per dag bereikbaar én heeft verlichting.

Er mogen allerlei spullen gedoneerd worden.

Er mogen allerlei spullen gedoneerd worden, zolang het maar niet gekoeld hoeft te worden. Er heeft ondertussen al van alles ingestaan. Naast de dingen uit het kerstpakket hebben er bijvoorbeeld een paar schoenen, koffiemokken, een kinderpyama en zelfgemaakte wenskaarten ingestaan.
De kast heet van begin december tot het nieuwe jaar ‘kerstpakkettenbibliotheek Andijk’, daarna zal het weer verder gaan onder de naam ‘weggeef/ruil-kastje meander Andijk’ maar het idee achter de kast blijft hetzelfde. Heb je spullen die je niet meer gebruikt maar denk je dat iemand anders daar wel blij mee is? Zet het in de kast! De kast is te vinden op Meander 55 in Andijk en iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te nemen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen