maandag 27 mei 2024
spot_img

Kersverse beheerder Dorpshuis Centrum

Vanaf half oktober 2023 is de 44-jarige Kees Kramer de kersverse beheerder van het Dorpshuis Centrum in Andijk. En hij heeft er zin in!

Toen de vacature in beeld kwam, wist Kees dat hij moest solliciteren en in twee pittige gesprekken kon hij met zijn enthousiasme het bestuur van het Dorpshuis overtuigen van zijn capaciteiten.
Omdat het Dorpshuis onlangs is verkocht aan twee betrokken investeerders uit Andijk, kan de continuïteit voor de lange termijn worden gewaarborgd. Dit maakt dat Kees alle ruimte heeft om ver vooruit te denken. Zo kunnen de dorpelingen nog lang genieten van al de activiteiten die (gaan) plaatsvinden in het dorpshuis.

Welzijnswerk
Oorspronkelijk heeft Kees een timmermansopleiding gevolgd, maar zijn compassie met de medemens die wat meer aandacht behoeft, trok hem zodanig, dat hij een opleiding in het welzijnswerk ging volgen. Dit resulteerde in zo’n 10 jaar actief zijn in buurthuizen, waar hij o.a. middels huisbezoeken eenzame ouderen bezocht. Op de één of andere manier lukte het Kees vaak om iemand over te halen eens naar het buurthuis te komen. Zijn respect en enthousiasme zijn aanstekelijk, en met deze wapens zal hij ook de Andijkers tegemoet treden.


De medewerkers v.l.n.r. Ilona, Marja, Fleur, Kees, Melissa, Sanne, Natasja en Roos. Niet aanwezig waren Vanessa, Hennie, Sheila en Esther. Foto PB/De Andijker.

Ervaren krachten
Al is Kees de nieuwe beheerder, hij is reuzeblij dat hij ondersteund wordt door een team van ervaren krachten. Hij kan rekenen op hun inzet op alle niveaus; achter de bar, in de keuken, voor een praatje of voor de schoonmaak.

Hun flexibiliteit is één van de eigenschappen waar Kees trots op- en dankbaar voor is. Dat maakt een team stabiel en betrouwbaar. Ook de continuïteit is belangrijk. Zo werkt Marja bijvoorbeeld al 22 jaar bij Dorpshuis Centrum!
Velen hebben een vaste avond of dagdeel waarop gewerkt wordt, maar vervanging van elkaar blijkt doorgaans geen enkel probleem.

Vrijwilligers en verenigingen
Waar het Dorpshuis geen genoeg van kan krijgen zijn de verenigingen die (structureel) gebruik maken van de zalen, alsmede de vrijwilligers die op allerlei niveaus hun bijdrage leveren. Denk aan het bestuur dat volledig uit vrijwilligers bestaat, en waarvan één van hen voor de komst van Kees, de dagelijkse taken heeft waargenomen.

Uiteraard is het de bedoeling van Kees om die vrijwilligers, verenigingen en activiteiten te behouden. Of sterker nog: uit te breiden. Het Dorpshuis is er groot genoeg voor, want met de royale zaal inclusief podium, de grote zaal en de “verjaardag zaal”, de bieb en het voorcafé kan er prima gerouleerd worden. Ook is de keuken goed uitgerust voor catering doeleinden.
Kom je verjaardag of ander hoogtepunt uitgebreid vieren met een hapje en een drankje, een feestelijk versierde zaal en ervaren personeel, en het levert je een mooie herinnering op!

Plannen en ideeën
Hoewel het Dorpshuis al een afwisselend repertoire aan verenigingen en activiteiten heeft, borrelen de ideeën bij Kees spontaan naar boven. Zijn eerste plan wordt al actief: de deuren van het dorpshuis gaan op Oudjaarsavond om 20.30 uur open en deze sluiten pas om 04.00 uur.
Ook zou hij op termijn eenzame ouderen willen uitnodigen voor een maaltijd, en mensen laten weten dat ze ook gewoon binnen kunnen lopen voor een drankje. Er is een gezellige bar, en als er dan op dinsdag- en donderdagavond wordt gebiljart, valt er gelijk wat te zien.

Als het aan Kees ligt bruist het Dorpshuis Centrum op alle fronten, en zijn de Andijkers er binnenkort allemaal kind aan huis!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen