zondag 26 mei 2024
spot_img

Kijkdag afvalzorg en HVC zaterdag 24 juni

Benieuwd hoe afvalstromen worden verwerkt of een tweede leven krijgen?

Op zaterdag 24 juni 2023 openen Afvalzorg en HVC hun deuren van locatie Wieringermeer in Middenmeer. Tijdens twee rondleidingen, om 10.00 en 13.00 uur, krijgen bezoekers een kijkje in de wereld van de afvalverwerking. Hoe wordt van gft en etensresten groen gas en compost gemaakt? Welke (grond)stromen worden op deze locatie gerecycled? En hoe wordt afval, waar geen andere verwerkingsmogelijkheid voor is, veilig en permanent gestort? Schrijf u in voor een van de rondleidingen om verzekerd te zijn van een plekje.

Wat staat op het programma?
Na een korte introductie krijgt u in een elektrische trein, onder begeleiding van een rondleider, een uitgebreide rondleiding over het terrein in Middenmeer. Ook komt u meer te weten over zonnepark Wieringermeer dat duurzame stroom levert voor ruim 1.000 huishoudens. Voor en na de rondleiding kunt u bij de Afvalzorg en HVC collega’s terecht voor meer informatie over recycling, afvalverwerking en afval scheiden.

Interesse?
Schrijf u dan voor 22 juni in via www.hvcgroep.nl/kijkdagmiddenmeer. Geef hierbij ook uw voorkeur voor het tijdstip van de rondleiding aan. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De locatie kan maximaal 35 personen per rondleiding ontvangen. Makkelijke schoenen zijn aan te raden, het terrein kan bij nat weer wat modderig zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen