woensdag 22 mei 2024
spot_img

Kinderen vieren Kerstmis bij gastouder Saskia

Saskia Duijn is via Kinderopvang Berend Botje gastouder in Andijk. Zij vangt maar liefst 6 kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in een rustige, kindvriendelijke wijk. Samen met haar gastkinderen bereidt zij zich voor op de naderende feestdagen.

Saskia: “Na het feest van Sinterklaas is het eerst een paar dagen bijkomen voor de kinderen. Het is een drukke en onrustige tijd. Wel heb ik alvast voorbereidingen getroffen om met de kinderen kerst knutsels te maken. Het is bij mij traditie dat de kinderen een speciaal kerstitem maken dat zij mee naar huis nemen. Dit jaar versieren de kinderen een schudbol met sneeuwvlokken. Ik plak er ook nog een mooie foto van het kind op.”

Spelen met de kerststal
Door de vilten kerstboom die in huize Duijn staat, komen Saskia en haar gastkinderen al in de kerststemming. De boom staat op ‘kind’ hoogte, zodat iedereen erbij kan om deze te versieren.

“Met de kerstfiguren van de kerststal spelen zij het kerstverhaal zelf na of geven zij er hun eigen draai aan,” vertelt Saskia, “Het komt voor dat sommige kerstfiguren ‘verdwijnen’ en later terug gevonden worden in de speelgoedcamper!”


De kinderen komen al in kerststemming door de kerstboom.

Kerstboombroodjes
De vrijdag is bij Saskia een drukke dag, want dan vangt zij alle gastkinderen op. Daarom zorgt ze op vrijdag 24 december voor een heerlijke kerstlunch. Gezellig aan een mooi gedekte tafel genieten de kinderen van een speciale lunch met onder andere broodjes in de vorm van een kerstboom. Met een warm gevoel gaan de kinderen de kerstdagen thuis tegemoet!

Meer informatie
Wil je meer informatie over gastouderopvang via Berend Botje? Of wil je graag gastouder worden? Neem dan contact via berendbotje.nl of 088-2337055.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen