dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Kindermiddag Inloophuis

Op zaterdagmiddag 14 april organiseert het inloophuis Medemblik een speciale verwen- en verrassingsmiddag voor kinderen van 5 t/m 12 jaar die thuis, in de familie of op school te maken hebben met iemand met een levensbedreigende ziekte.

Kinderen kunnen niet doorlopend met verdriet bezig zijn. Ze zijn afhankelijk van hun ouders voor hun verzorging, zowel emotioneel als materieel. Wanneer kinderen geconfronteerd worden met een ernstige zieke in hun omgeving, dan ziet hun leven er in een keer heel anders uit. Kinderen hebben ook zo hun eigen opvattingen over de een behandeling van één van hun ouders. Opmerkingen als ‘die gifpillen’ (chemo) en ‘ik wil mij moeder(vader) van toen weer terug’ zijn enkele voorbeelden. Als ze zelf ziek zijn (of geweest) dan willen ze vaak weer hun oude leventje oppakken en daar hoort ook ontspanning en plezier bij..

Het is belangrijk voor deze kinderen dat de ziekte af en toe even naar de achtergrond gaat. Juist daar wil het inloophuis op deze middag een vrolijke bijdrage aan leveren. Op deze dag hebben wij ook verschillende boekjes in huis, die de ouders en daarmee de kinderen op weg kan helpen .Ook voor de ouders is er opvang, Dus niet alleen de kinderen maar ook de verzorgers zijn van harte welkom. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

Aanmelden: info@inloophuismedemblik.nl of voor meer informatie: www.inloophuismedemblik.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen