donderdag 13 juni 2024
spot_img

Kinderopvang Berend Botje: Al 25 jaar groots voor klein

Toen Berend Botje in 1992 startte, was hét uitgangspunt van oprichter Alien Alberts dat vrouwen betere economische kansen moesten krijgen. Daarvoor was goede en toegankelijke kinderopvang een voorwaarde. 25 Jaar later streeft Berend Botje nog altijd naar de best mogelijke kinderopvang voor iedereen.

Het begon op 20 maart 1992, de eerste lentedag, met heel veel bossen tulpen. Om de oprichting van Kinderopvang Berend Botje te vieren, werden ze uitgedeeld aan jonge moeders in het toenmalige Sint Jans Gasthuis in Hoorn. Ter ere van het 25-jarig jubileum is die actie nu herhaald. Op 20 maart, als start van het feestjaar, kregen alle jonge moeders in het tegenwoordige Westfriesgasthuis een mooie bos tulpen!

Alle soorten kinderopvang
Berend Botje begon 25 jaar geleden als een van de eerste professionele gastouderbureaus van het land. Door de jaren heen kwamen daar steeds meer kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang bij. Nu biedt de jubilaris naast gastouderopvang ook kinderopvang op ongeveer 50 locaties in de regio.

Van klein naar groot
Wat begon op een zolderkamer, heeft zich ontwikkeld tot een grote, landelijk toonaangevende organisatie. Het eerste gestencilde informatieblaadje is vervangen door een moderne app. Het handjevol medewerkers van het eerste uur is uitgegroeid tot ruim 300 medewerkers. Het persoonlijke contact, de nuchtere identiteit en de saamhorigheid is gebleven!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen