donderdag 18 april 2024
spot_img

Kinderopvang Berend Botje viert ModderDag

Elk jaar op 29 juni vieren we landelijke ModderDag. Speciaal op deze dag spelen kinderen in Nederland met modder en mogen zij lekker vies worden. Kinderopvang Berend Botje onderstreept het belang van buiten spelen en doet daarom ieder jaar mee aan ModderDag. Sommige Berend Botje locaties vieren zelfs de hele week ModderDag!

Spelen met modder is goed voor de ontwikkeling
Sinds 2013 vieren wij jaarlijks ModderDag in Nederland. Naast ons land doen Nepal, Australië, Schotland, Engeland, Tanzania, Bangladesh, Mexico, Vlaanderen en de Verenigde Staten mee aan de jaarlijkse ‘International Mud Day’. Slootje springen, in bomen klimmen of moddersoep maken in de zandbak; tijdens ModderDag ontdekken en ervaren kinderen hoe leuk en leerzaam het is om actief bezig te zijn in de natuur. Bovendien draagt buitenspelen bij aan de ontwikkeling van kinderen en vergroot het de creativiteit en de weerstand.

Niet vies van een beetje modder!
Op het kinderdagverblijf, de peuterspeelgroep en de buitenschoolse opvang van Berend Botje is volop werk gemaakt van ModderDag. Wat dacht je bijvoorbeeld van moddersoep ‘koken’ en rennen door de blubber? Of vieze voeten krijgen van het blote-voeten-modderpad? Omdat het af en toe flink regende, kon er extra veel modder worden gemaakt! De wasmachines draaiden een extra rondje, maar de kinderen (en de pedagogisch medewerkers) hebben enorm genoten.

Meer informatie over Berend Botje
Wil je meer informatie over kinderopvang of werken bij Berend Botje? We hebben diverse leuke vacatures openstaan. Ga naar berendbotje.nl of informeer naar de mogelijkheden via 088-2337000.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen