maandag 20 mei 2024
spot_img

Kippebillen Strandparty zoekt versterking

De vele vrijwilligers van Kippebillen Strandparty gaan al meer dan 40 jaar de uitdaging aan om iedere zomer een gratis toegankelijk strandfeest neer te zetten. De organisatie gelooft heilig in de vaste formule van gratis entree in combinatie met een kampvuur, kipsaté en live-muziek.
“Dat we blijven vasthouden aan deze formule is onze kracht.”, aldus Jelmer Boomsma voorzitter van Stichting Kippebillen Strandparty.

Toch zijn er ook knelpunten. “Het vinden van vrijwilligers is steeds moeilijker. We vinden meestal nog net genoeg mensen die achter de bar willen helpen maar vrijwilligers die tijdens de op- en afbouw willen helpen is bijvoorbeeld veel moeilijker.”, vervolgt Boomsma.

Kippebillen Strandparty zoekt voor dit jaar dus vooral nog naar vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten tijdens de op- en afbouw op 27, 28, 29 en/of 30 juni a.s. Daarnaast zoekt Kippebillen Strandparty, met het oog op de toekomst, ook jongeren die zich op termijn willen inzetten in de organisatie. “De vrijwilligers binnen het bestuur en organisatie worden steeds ouder en dit geeft het risico dat we de aansluiting verliezen met onze doelgroep. Het zou mooi zijn als er alvast jongeren met ons meelopen en uiteindelijk dingen van ons kunnen overnemen zodat het evenement kan blijven bestaan. Het is toch ook prachtig om samen zo’n mooi evenement neer te zetten. We hebben veel lol met elkaar en iedereen leert hier ontzettend veel.”, besluit Boomsma.

Kippebillen Strandparty vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 juni 2019, vanaf 20.00 uur nabij de Vluchthaven in Wijdenes. DJ Cees Weel en coverband The Bounties zorgen voor de muzikale ingrediënten.

Aanmelden als vrijwilliger kan via: vrijwilligerskippebillen@hotmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen