woensdag 26 juni 2024
spot_img

Klaar voor de start…

De eerste weken als nieuw raadslid zitten er op. Afgelopen jaren heb ik natuurlijk al veel meegekeken met mijn voorganger, maar het moment dat je zelf raadslid wordt is toch anders. Het is misschien een klein dingetje, maar het eerste moment dat ik ook echt iets zelf mocht doen als raadslid was het aangeven dat we GroenLinks een motie van Morgen! en ChristenUnie wilden ondersteunen die ging over het versoepelen van regels voor parkeren bij het splitsen van woningen, daarna volgen nog vele eerste keren. Als raadslid kun je ook meer tijd besteden aan het raadswerk omdat je er nu ook een salaris voor krijgt waar dit als commissielid alleen een kleine vergoeding was. We hebben allerlei trainingen gehad, we hebben met een bustour door de gemeente kennisgemaakt met allerlei projecten en met de afdelingen binnen de gemeente. Ook ben ik nu elke woensdag een GroenLinks werkdag gaan houden. Op dit moment doe ik dat nog in de bibliotheek van Wognum, maar op termijn wil ik dit ook in andere dorpen gaan doen. Dit is een leuke manier van buitenshuis werken, ik heb al verschillende inwoners over allerlei onderwerpen gesproken en heb zaken aangekaart bij de gemeente. Afgelopen tijd hebben we maar erg weinig voorstellen behandeld in de raad, maar zodra dit meer wordt kan ik deze werktijd ook gebruiken om meer naar buiten te brengen over keuzes die wij maken. Ook spreek ik zo steeds meer mensen die niet met ons in contact zijn, maar wel op ons hebben gestemd, ik hoop dat we de komende tijd zo met meer mensen in contact komen.

Bart Huisman
06-23 25 65 60
bart@groenlinksmedemblik.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen