zondag 26 mei 2024
spot_img

Klaas Boonstra clubkampioen 2024 Onder Ons

Afgelopen zaterdag hebben de leden van kolfsociëteit Onder Ons gestreden om het clubkampioenschap. Na de twee voorronden was duidelijk welke spelers zich voor de finale hadden geplaatst. De beste negen gingen door om voor het kampioenschap te spelen.

Voordat het zover was, hebben we de Jaarvergadering gehouden en vervolgens van een voortreffelijk warm / koud buffet genoten, ons voorgeschoteld door onze baanhouder Peter Venema en zijn team.
Dan zo rond half negen de finale van deze dag. In drie rondes met elk drie spelers werd bepaald wie zich uiteindelijk clubkampioen 2024 mocht noemen. Het werd een strijd, die tot de allerlaatste klap spannend bleef. De nummers één en twee uit de voorronden,101 punten voor Klaas en 102 punten voor John Tesselaar, hielden elkaar aardig in evenwicht. Door een hogere voorgift voor Klaas vanwege z’n lagere klasse indeling, had hij na vier klappen een voorsprong van 7 punten opgebouwd. De laatste klap moest dus de beslissing brengen. Hierbij maakte Klaas het zich niet gemakkelijk. De opklap leverde een moeilijke puntenklap op. Toch scoorde hij daarop nog 3 punten. Aan John nu om met een hogere score dan een 10 alsnog de titel binnen te halen. Dit lukte echter niet en dus werd Klaas Boonstra terecht onze nieuwe clubkampioen 2024.
De wisselbeker gaat dus voor een jaar naar Klaas en werd hem uitgereikt door de voorzitter met daarnaast een mooie bos bloemen en een heerlijk Fries suikerbrood. Ook de nummers twee (John Tesselaar) en drie (Peter Schuitemaker) kregen bloemen en een suikerbrood.
Hiermee kwam een mooie en sportieve kolfdag teneinde.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen