Van links naar rechts de winnaressen per klasse: Truus Rood - 4e klasse - Klap An, Corine Groot - 3e klasse, Vrouwenkliek, Wil Vet - 2e klasse - De Ridder St. Joris, Leny Honcoop - 1e klasse - Moriaan, Aafke Bankert - Superklasse - Vrouwenkliek. Foto aangeleverd

In een volle zaal van Cultura werd zaterdag 13 oktober gestreden om de klasse kampioenschappen in de 4e, 3e, 2e, 1e en superklasse.
In de voorrondes was er erg matig geslagen en er lagen nog heel veel punten te winnen, maar wie kan de spanning aan in deze finale.

Voor Andijk hadden zich geplaatst Corine Groot, Hetty Schriek, Marianne Mulder en Aafke Bankert. In de derde klasse begon Corine al met een poedel maar daarna had ze de slag te pakken en sloeg 31 punten bij de 74 totaal 105 punten. Dit was genoeg om kampioen te worden in de derde klasse.

Bij Marianne en Hetty ging het wat minder en ze eindigden op de 5e en 6e plaats. Hetty speelt nog niet zo lang kolf maar een hele prestatie om in de finale te komen.

Aafke ging als laatste de baan op in de superklasse en het bleef tot de laatste klap spannend wie kampioen zou worden. Met 47 punten bij de 81, totaal 128 werd Aafke kampioen in de superklasse. Een geweldige prestatie dames want op eigen baan winnen is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Wil je ook eens komen kolven dan ben je van harte welkom op de dinsdagavond in Cultura.

Nel Kreuk, secretaris van kolfclub “De Vrouwenkliek”