donderdag 18 juli 2024
spot_img

Klassenkampioenschappen kolven

Vorige week zijn in Café De Post in Midwoud de klassenkampioenschappen verspeeld. Op de bovenverdieping is 5 jaar geleden een mooie demontabele baan gelegd en voor deze nieuwe vereniging was het de eerste grote wedstrijd. Zo’n 200 kolvers hebben er aan deelgenomen. In elke klas plaatsten zich de zes kolvers met de hoogste scores voor de finale. Vier van onze leden wisten dat te bewerkstelligen. In de vierde klas lukte dit Jaap Bakker, maar de concurrentie in deze klas was groot dus de verschillen klein, een zesde plaats werd zijn deel. Ook derdeklassers Willem Ramkema en John Bankert plaatsten zich voor de eindstrijd. Willem kolfde zich naar de 4e plaats en John speelde een sterke partij en bleef zijn concurrenten ver voor en mocht zich daarna kampioen van de derde klas noemen. Superklaskolver Dirk Spijker kwam met het hoogste aantal punten in de finale, maar door een poedel te slaan in de laatste slag verspeelde hij zijn voorsprong en werd gedeeld eerste. Het werd een tweede prijs want in de barragepartij moest zijn zijn meerdere erkennen in Vaartjes uit Oudkarspel.

Midwoud heeft een nieuwe baan in Café De Post. Het is een hele snelle baan en voor velen een hele moeilijke baan om je gemiddelde punten te halen.
Na de voorrondes mochten er twee dames terugkomen voor de finale op zaterdag 21 oktober. Dit waren Nel Kreuk in de 3 klas met 65 pnt.  en Aafke Bankert in de 1e klas met 73 pnt.
Nel had haar dag niet, zij sloeg er 19 pnt. wat uiteindelijk de laatste plaats werd. Voor Aafke was het nog spannend. Zij sloeg er 45 pnt. bij en had een mooie eindscore staan van 118 pnt.
Zij zou in ieder geval 4e worden, maar door een niet zo’n goede laatste klap van haar directe concurente werd zij 3e. Een mooi resultaat. Gefeliciteerd dames.
Wilt u eens iets meer willen weten en zien van de mooie kolfsport, kom gerust eens kijken op de dinsdagavond.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen