woensdag 24 april 2024
spot_img

Kleuren maken de vrouw

Anneke Dercksen-Bobeldijk van Studio Ultramarijn uit Twisk komt ons vertellen over haar werk. Ze is opgeleid en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen, vooral vrouwen, die zich graag wat zekerder willen voelen. Een betere bewustwording willen krijgen en dat kleur daarbij een grote rol kan spelen, horen we vanavond van haar. Anneke weet erg veel over kleuren. Kleuren geven de drager een boodschap mee. Zo is blauw rustig en betrouwbaar, maar rood brengt kracht, je laat zien dat je er bent en pas op!

Kleur ontstaat uit licht en licht geeft energie. Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde kleur. Dat komt omdat dit onwillekeurig bij je karakter past. Een van onze leden draagt veel soorten “roze”. Vindt het een fijne kleur. Niet wetend waarom dit zo is. Als zij later met Anneke praat dan  blijkt uit het gesprek, dat ze als kraamverzorgster gewerkt heeft. Roze is een kleur die bij verzorging past. Onwillekeurig gekozen en toch passend bij je karakter. Enkele proef personen mogen diverse kleuren tonen. Van een afstand zie je dan ook al dat niet iedere kleur bij je past.

Zwart kan somber zijn, grijs soms grauw en bont gekleurd = vrolijk. Rood kan krachtig over komen, groen en blauw zijn vaak rustige kleuren. In de reclames en mode zijn kleuren ook bepalend voor wat we kopen. Ben je kleuren blind dan kan dat best lastig zijn en daarom zijn de stoplichten in het verkeer overal ter wereld hetzelfde. Tegenwoordig is kleuren maken/mengen niet zo moeilijk en duur meer, maar wilde je vroeger iets met purper hebben (de adel) dan moesten er enorm veel slakken gezocht/gekocht worden. In de kleur purper zat de purperslak. Deze slakken moesten enkele weken gekookt moest worden om 1 gram kleurstof over te houden.

Na de pauze beelden Gerie en Maud nog enkele spreekwoorden uit waar een kleur in voor kwam. Het boekje van Anneke “Mooi is de kracht van je eigen stijl” geeft je een houvast om je eigen stijl en kleur te bepalen, waardoor je persoonlijkheid tot uiting kan komen. We zullen bij het aanschaffen van kleding deze avond zeker gedachte houden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen