vrijdag 12 april 2024
spot_img

KNA speelde: Bellenbende

Zaterdag 21 oktober 16.00 uur en 19.00 uur, KNA speelt het toneelstuk BELLENBENDE onder regie van Marjan Harders. Het stuk is speciaal voor kinderen geschreven door Aris Bremer, Els Whyte en Ina Schrama.

Twee grensbewakers houden de wacht. Spic (Annie Koorn) de grenswacht van Soppelonië, en Span (Cor Koorn), de grenswacht van Prutterijë. In Soppelonië is alles heel schoon en in Prutterijë is alles heel vies. De twee landen hebben een Koning Blasiwir (Frans Schenk) van Soppelonië en Koningin Viesuela (Petra Gorter) van Prutterije. De Koning blaast de hele dag bellen, dat is het leukste wat er is. En zijn keukenhulpje Lodalientje (Annette v.d. Stal) sopt de hele dag zijn paleis. Op een dag komt de Minister van Zeep en Sopzaken (Renske Bönker) met een slecht bericht voor de Koning… De zeep in het land raakt op !!!!!! en alle Soppers zepen het liefst de hele dag, dus dat zou een ràmp zijn. De Koning laat al het zeep ophalen voor zichzelf en bewaart het onder de troon. Zodat hìj in elk geval kan blijven bellenblazen… In Prutterije is de Koningin ook al niet bezig met regeren. Neeeee… maar wel met haar spierballen. Ze traint voor het WK gewichtheffen en wil heel graag de beker houden die ze vorig jaar had gewonnen. Haar kamermeisje Groezeltje (Gastspeelster Renate Groot) mag ook niet in de weg lopen. Zij probeert de slaapkamer van de Koningin nog een beetje netjes te houden. Maar in Prutterijë is alles vies. Zelfs de mensen.

De Minister van Gewichtige Zaken (Frans Kwantes) bemoeit zich ook met alles, maar praat iedereen na. Hij kan ook al niet regeren. En zo is het een zootje in Prutterije. Als de schone Koning van Soppelonië weer eens bellen blaast, komen de bellen over de grens van Prutterijë. De grenswacht Span schrikt hier zo van dat hij in paniek naar de hofhouding van Prutterijë rent. Ze besluiten op zoek te gaan naar deze mysterieuze bollen, bellen, ballen. In de nacht sluipen ze naar het paleis van de Koning en stelen alle zeep onder de troon van de Koning vandaan. Zij willen ook wel zo’n schoon land. Maar… de grenswacht van Soppelonië heeft ze gezien…. Snel rent zij naar het paleis en samen met Lodalientje, de Minister van Zeep en Sop èn de Koning maken ze een plan om de zeep terug te halen. Eenmaal in Prutterije vinden ze het maar een vieze bende. Net als ze de dozen zeep hebben gepakt, worden ze betrapt. De Prutters willen ook wat zeep. Ze hadden zelfs een bad gemaakt voor de Koningin!! De Soppers willen de Prutters wel helpen om de Koningin in bad te doen. Ze werken samen en dan besluiten ze ook alle zeep samen te delen. De Koningin vindt het bad maar niks. De Koning, die binnen komt op zoek naar zijn zeep, ziet het bad en springt er gauw bij. Hij is gék op zeep en zeepbellen. Omdat ze vrede sluiten en alles verdelen loopt het toch nog goed af en willen ze zelfs op elkaars land passen. Eind goed al goed.

De kinderen hebben erg genoten. Leuk dat er een stuk voor kinderen gedaan wordt. Wat een vermakelijk spel. Heel goed gespeeld door de spelers van KNA. Renate speelde zelfs voor de 1e keer mee. Super goed gedaan. Wat ook heel knap was, dat Shirley Harders het licht en geluid bediende. Dat is een gewichtige zaak en ze is nog maar 15. Een hele geslaagde en gezellige voorstelling!!! Met na afloop nog een lotenverkoop en prijzen. Superleuk. KNA, bedankt voor de leuke middag, zéker namens alle kindertjes van Andijk. We hebben genoten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen