maandag 20 mei 2024
spot_img

KNRM Andijk kan uw hulp goed gebruiken

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Andijk is er voor u. Mocht u om welke reden dan ook in de problemen komen op het water, dan rukken zij uit om u zo spoedig mogelijk van hulp te voorzien. “Wij worden opgeroepen via de kustwacht of de alarmcentrale en gaan dan zo snel als mogelijk het water op, doch uiterlijk in tien minuten,” vertelt Tom Vogel, één van de mannen bij de KNRM.

Er kan van alles misgaan op het water. Natuurlijk hoop je dat iedereen goed voorbereid op pad gaat. Maar de weersomstandigheden kunnen zomaar omslaan of een boot kan plotseling iets mankeren. Iemand kan ziek worden of te water raken. “Voor ons maakt het niet uit, we zorgen dat we zo snel mogelijk bij de personen komen en verlenen onmiddellijk hulp. Onder elke (weers)omstandigheid.”

Nieuwe bemanning gezocht
“Om met de reddingsboot het water op te kunnen is minimaal een bemanning van drie personen nodig. Een schipper, iemand voor de communicatie en iemand die naar het andere schip kan overstappen. Liever varen we uit met 5 of 6 mensen. Die moeten we dan wel tot onze beschikking hebben. Daarom zijn we continue op zoek naar nieuwe bemanning. Heeft u interesse dan kunt u zich aanmelden voor een kennismaking en zes-weekse snuffelstage. Want het best kun je ervaren wat het is, door het gewoon te komen doen!”

Waardering
“Bent u overdag in Andijk of directe omgeving aanwezig, bijvoorbeeld door uw werk of omdat u woont in Andijk? Bent u tussen de 18 en 55 jaar? Sportief aangelegd, stressbestendig en bereid om mensen te helpen die in de problemen zijn geraakt op het IJsselmeer nabij Andijk? Dan bent u wie we zoeken! Kom kennismaken. Op dinsdagavond hebben wij trainingsavond van 19:30 uur tot ca. 22:00 uur. De waardering die u ontvangt is enorm. De groep collega’s zal u met open armen ontvangen.”

Verbouwd boothuis
Pas geleden werd er een bijeenkomst gehouden voor bemanning, sponsoren en genodigden in het geheel vernieuwde en verbouwde boothuis. “We zijn er heel erg blij mee dat we onze spullen, de boot en ook de bemanning nu een prettige ruimte kunnen bieden voor trainingsdoeleinden, vergaderingen en meetings.”

Reddingsbotendag
Op zaterdag 28 april van 10-16 uur zet de KNRM Andijk de deuren open voor alle geïnteresseerden, jong en oud, mannen en vrouwen. Er is van alles te zien en te doen. “Natuurlijk verklappen we nog niet alles, maar als u ons een warm hart toedraagt is het echt de moeite langs te komen. Er zijn allerlei activiteiten zoals een quiz/speurtocht, schminken en een springkussen. Verder zijn er diverse hulpverleners aanwezig om over hun werk te vertellen. Denk hierbij niet alleen aan de KNRM, maar ook de brandweer en EHBO. Een Nh 90 helikopter van de marine komt een fly-by verzorgen! Uiteraard kan er ook gevaren worden. Dat kan in radarbootjes en op de reddingsboot. Bent u al donateur? Dan mag u meevaren! Wilt u graag meevaren? Wordt dan nu meteen donateur via de website of tijdens de open dag en dan kunt u meteen meevaren!
Kijk voor meer informatie op de website www.knrm.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen