maandag 22 juli 2024
spot_img

KNRM bemanning blust brand motorboot in haven Medemblik

Tijdens de wekelijkse oefenavond werd de bemanning van KNRM reddingboot Bernardine in de haven van Medemblik door omstanders geroepen naar een boot die in de brand stond. Er werd geen moment getwijfeld en direct begonnen met blussen. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam waren de vlammen gedoofd..
 
Wekelijks komt de bemanning van KNRM Medemblik op dinsdagavond bijeen om te oefenen. Tijdens de voorbereiding van de oefening komt een omstander het boothuis binnengerend met de melding dat er een stalen motorboot in de brand staat. Reddingboot Bernardine wordt direct vaarklaar gemaakt en is binnen een paar minuten ter plaatse bij de brandende boot.

Onderweg naar de motorboot, die halverwege de Oosterhaven ligt, wordt de brand- en bergingspomp in gereedheid gebracht. Ter plaatse is direct duidelijk dat er niemand meer aan boord is en wordt gestart met blussen.

Wanneer de eerste brandweerwagen ter plaatse komt, zijn de vlammen reeds gedoofd. Wel is er nog veel rookontwikkeling. De brandweer neemt het blussen verder over waarbij reddingboot Bernardine stand-by blijft. Als het sein brandmeester is gegeven, wordt de motorboot door reddingboot Bernardine langszij genomen en versleept naar de overkant van de haven.

Voor de opvarenden is onderdak geregeld aangezien zij hun vakantie niet meer voort kunnen zetten aan boord van de motorboot. Hierna loopt de oefenavond alweer richting het einde en keert reddingboot Bernardine terug naar het boothuis, ook in de Oosterhaven.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen