maandag 4 maart 2024
spot_img

KOEL JE EEN BRANDWOND TE KOUD, DAN WORDT HET ERGER

Tien BHV’ers van ons kantoor zijn eind vorig jaar weer op herhaling geweest in het kader van de Bedrijfs Hulp Verlening en binnenkort starten er nog een aantal met de opleiding. Dit omdat we het belangrijk vinden dat er altijd iemand op kantoor is, die in geval van een calamiteit, weet hoe te handelen. Aan onze kantoren in Andijk en Benningbroek hangt een AED. Woon je in de buurt van een van onze kantoren en wil je de code weten, neem dan contact met ons op.

Verplichte rookmelders in ieder huis. 
Tijdens onze cursus hebben we begrepen dat er dit jaar voor de bestaande bouw een verplichting is om in iedere verkeersruimte in je huis een rookmelder te hebben.

Verslikkingsongelukken
De meeste verslikkingsongelukken gebeuren tijdens het eten. Onlangs bleek nabij dat een stukje brokkelkaas in je luchtpijp echt geen grapje is. Gelukkig was er een vriend die in de gaten had dat het serieus was en die de Heimlich greep wist toe te passen. Let op: bij een baby van 0-1 jaar mag je geen buik stoten geven. De luchtpijp is bij een baby ongeveer een pink dik. Iedere ouder of oppas zou dit filmpje eens moeten kijken wat je moet doen als je kind zich ernstig lijkt te verslikken.

Brandwonden 
Wat mij het meest van onze herhalingscursussen is bijgebleven, is het voelen van de juiste temperatuur waarmee je een brandwond moet koelen. Lauw water is namelijk best warm! Te koud water kan onderkoeling veroorzaken. Hard stromend water kan bovendien erg pijnlijk zijn. Je kan dus het beste de warmte uit de huidcellen halen door 10-20 minuten zacht lauw water over de huid te laten stromen.

Rinske Mantel, Mantel&Voors Notarissen en Mediators- Andijk 0228-592224/Benningbroek 0229-591264

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen