woensdag 22 mei 2024
spot_img

Kolfclub De Vrouwenkliek Coronaproof

Op 15 maart jl. ging “Cultura”, onze sportaccommodatie, vanwege de coronamaatregelen op slot.
Voor de dames van Kolfclub “De Vrouwenkliek” betekende dit, dat zij op de dinsdagavonden thuis bleven, de kolfkliek in de kast bleef staan, de kolfbal in het zakje of het kistje bleven en onze sportblouse gewassen en gestreken op een hangertje in de kledingkast opgehangen.

Slotdag
Geen competitie spelen en “ach”, dachten we nog, “nou, voor we in mei onze slotdag hebben, mogen we vast wel weer op de dinsdagavond spelen”.
Niets was echter minder waar. Onze premier zei dat het “nog niet mocht“. Onze RIVM man zei dat het “nog niet kon”. En wij zeiden: “Het is zoals het is, we kunnen er niets aan veranderen!”. En we bleven thuis.

Dertig personen
In gedachten oefenden wij de uitklap, de opklap en de puntenklap. De bal was altijd mooi aan en keurig op maat, dus we haalden hoge punten en zo droomden de dames van de Kolfclub rustig verder.

En dan komt het bericht dat er kalm aan gelegenheden open mogen. Niet meer dan dertig personen bij elkaar en 1,5 meter afstand houden van elkaar.
“Hoera, hoera”, zeiden de vrouwen, “wij kunnen hier aan voldoen. Onze club telt 15 actieve leden. Wij spelen individueel, lopen wel met zijn drieën in de kolfbaan, maar, op een baan van 16,11 meter lang en 5,04 meter breed kunnen wij prima aan de 1,5 meter regel voldoen!”.

Mondkapje
Zeker nu één van onze leden voor ieder van ons een mondkapje in de clubkleur heeft genaaid, en een ander clublid deze met een soort van hengel bij de leden thuis heeft bezorgd, staan wij te poppelen om onze kolfbal weer te laten rollen over de kolfbaan in onze vertrouwde sportlocatie “Cultura”.

Of Mark en Jaap het al goed vinden, weten we niet, dus voor de securiteit mail ik dit bericht en de foto ook maar even naar de premier en het RIVM. Zal ik het ook maar even naar Koningin Maxima sturen?
Mocht u meer willen weten over de kolfsport, neem eens een kijkje op www.kolfbond.nl of, als de horeca open is, op de dinsdagavond in “Cultura”. A.M.V

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen