woensdag 19 juni 2024
spot_img

Kolfclub Onder Ons heeft weer een kampioen!!!

Bij kolfclub Onder Ons spelen de leden elk seizoen een kampioenschapswedstrijd. Deze keer dus het Herfstkampioenschap. We spelen met voorgift, zodat alle leden min of meer gelijke kansen hebben. Per klasse worden er 3 punten voorgift gegeven. Een 1ste klasser heeft dus 3 punten en een 4 de klasser 12 punten voorsprong t.o.v. een Superklasse speler.

Bij de middagkolvers waren al enkele mooie scores geslagen met als koploper Kees de Jong met 100 punten. De avondkolvers moesten dus aan de bak om te proberen dit resultaat te verbeteren. Dit lukte uiteindelijk slechts 2 kolvers.

De strijd bleef spannend tot de allerlaatste klap van de avond. Met een 10 zou Cor Bakker z’n zomerkampioenschap hebben ingeruild voor dit herfstkampioenschap.

Helaas leverde de laatste klap slechts een 6 op en daarmee werd duidelijk, dat Dirk Spijker Herfstkampioen 2019 was geworden met 105 punten. Dirk is Super en moet dus zonder voorgift de wedstrijd spelen. Tweede werd Cor Bakker met 102 punten en als derde eindigde Kees de Jong.

Bij de prijsuitreiking hadden we enkele unieke prijsjes. Afgelopen zomer heeft één van onze leden tijdens z’n vakantie verschillend vaatwerk met afbeeldingen van kolvers erop kunnen kopen. Nooit eerder ergens gezien en ook niet te achterhalen hoe dit vaatwerk ooit in omloop is gebracht en ter gelegenheid waarvan. Zeker uniek te noemen en speciaal om te hebben.

Mocht u nu denken; dat kolven lijkt me wel wat, meldt u dan aan om het eens te proberen. Het is een eenvoudig spelletje wat in een gemoedelijke sfeer wordt gespeeld. Spelmateriaal is aanwezig.

We spelen op de woensdag in ons clubhuis Cultura, zo wel ‘s middags als ‘s avonds.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen