maandag 24 juni 2024
spot_img

Kolfclub Onder Ons heeft weer een Nederlands Kampioen

In de eerste week van oktober zijn op de baan van Concordia in Zuid Scharwoude de Klasse Kampioenschappen 2019 gespeeld.
Tijdens de voorronde hebben 17 leden van onze vereniging met wisselend succes hun wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk bleek, dat op basis van de geslagen punten 3 van onze leden zich mochten melden voor de finale op zaterdag.

In de vierde klasse speelde Jaap Bakker als eerste zijn finaleronde. Hierna was het afwachten wat de andere finalisten presteerden. De score van Jaap bleek uiteindelijk
voldoende voor een mooie derde plaats in dit K K.

In de Super Klasse had Dirk Spijker zich in de finale gespeeld. Dirk leverde een knappe partij af en bereikte hiermee een verdienstelijke vierde plaats in de einduitslag en viel daarmee net buiten het podium.
In de eerste klasse stond Kees de Jong na de voorronde met 101 punten op een keurige tweede plaats. De man op de eerste plaats ( 102 punten ) begon z’n finale met een poedel en raakte daarmee direct achterop. Kees leverde een hele mooie partij af met 54 punten en werd daarmee met afstand Klasse Kampioen 2019 in de eerste Klasse.

Met dit prachtige resultaat werd Kees de opvolger van “onze” Peter Schuitemaker, die vorig jaar op onze thuisbaan de titel in deze klasse had veroverd.
Peter kon zijn titel niet verdedigen, omdat hij inmiddels in de Superklasse speelt.
Met Kees de Jong hebben we een sterke opvolger in de 1 ste klasse in onze vereniging.

De kolfvereniging feliciteert Kees van harte met dit
prachtige resultaat !!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen