vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Kolfsociëteit Onder Ons valt in de prijzen

Vorige week werd op de kolfbaan in Venhuizen het N K 2019 gehouden.
Voor onze vereniging is dit kampioenschap succesvol verlopen. Na de voorronde mochten maar liefst 7 kolvers op zaterdag terug komen om in de finale te spelen. Voor de één was het resultaat beter dan voor een ander, maar dit hoort nu eenmaal bij onze sport. De prachtigste scores worden afgewisseld met met soms minstens zo mooie poedels.

Bij de aspiranten wist John Hoogland zich te plaatsen. John begon zijn finalepartij als 4 de. Hij wist z’n directe tegenstanders achter zich te houden en was nu afhankelijk van de andere finalepartij. Hierin waren de spelers van de organiserende vereniging duidelijk niet op dreef. Gevolg was, dat John op een hele mooie 2 de plaats eindigde.

Op het NK 2019 werd tevens het Korpskampioenschap gehouden.
Een korps bestaat uit 3 kolvers, die met hun individueel geslagen punten ook mee doen in de strijd om het Korpskampioenschap. Per vereniging speelt er één korps mee in dit kampioenschap. Na de voorronde stond ons Korps op de tweede plaats met 371 punten. De achterstand op nr 1 was zodanig groot, dat de mannen er niet in slaagden om die weg te werken. Ook werden ze niet achterhaald door nr 3 en eindigden dus op diezelfde 2 de plaats in het eindklassement.

De andere deelnemende leden presteerden wisselend. In de einduitslag
behaalde Peter Schuitemaker een mooie 6 de plaats met 149 punten; Dirk Spijker eindigde kort daarachter met 145 punten. De andere kolvers van Onder Ons moesten genoegen nemen met een mindere rangschikking.

Winnaar en dus Nederlands Kampioen Kolven 2019 werd na een zeer spannende en voor de spelers zenuwslopende finalepartij met slechts één punt voorsprong op nr 2 de voorzitter van de organiserende vereniging
Aan is Winst – Dirk Beemsterboer. Dirk stond vanaf de opening van dit kampioenschap tot a.s. vrijdag met 102 punten bovenaan in de voorronde. Op vrijdag werd hij gepasseerd door Detlef Redeker met 107 punten. In de finale wist Dirk de opgelopen achterstand weer ongedaan te maken. (156 punten) Detlef werd 2 de met 155 punten en Jan Blaauw eindigde als 3 de met 152 pnt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen