woensdag 26 juni 2024
spot_img

Kolfsuccessen op Klassenkampioenschappen

De K.N.K.B. organiseert elk jaar twee grote wedstrijden. In het voorjaar de Nederlandsekampioenschappen waar alle kolvers in een klas uitkomen en dus een kampioen krijgt. Later in het jaar worden de Klassenkampioenschappen gehouden. Deze wedstrijd is met name voor de kolvers uit de lagere klassen veel interessanter, want dan kunnen zij onderling uitmaken wie in hun klas de beste is.

Vijftien leden van onze kolfsociëteit “Onder Ons” hebben deelgenomen aan deze wedstrijd in Wieringerwaard. Op de voordagen, waar twee series van vijf slagen worden gespeeld, wisten vijf kolvers zich te plaatsen voor de finale. Vierdeklasser Joop Sijmons plaatste zich met een ongekend hoge score voor de finale. Jammer genoeg moest Joop afbericht geven.
Ook Jaap Bakker plaatste zich met een hoog puntentotaal en ging de finale in met een mooie voorsprong op zijn concurenten. Hij begon direct goed, vergrote zijn voorsprong en hield deze tot het eind van de partij, waardoor Jaap zich tot kampioen van de vierde klas mocht laten kronen. Derde klasser Bob de Wilde kon in de finale geen potten breken en eindigde als zesde.
Peter Schuitemaker plaatste zich als derde in de eerste klas en in de finalepartij moest hij het in de laatste twee slagen uitvechten met de Nederlandse Kampioen D. Beemsterboer uit Venhuizen. Peter maakte twee mooie scores en Beemsterboer maakte in zijn laatste slag een foutje, waardoor ook het kampioenschap in deze klas naar Andijk ging.

Superklasser Dirk Spijker plaatste zich voor de finale met een achterstand van vier punten op D. Beers uit Zuid-Scharwoude en na drie slagen was het verschil groter geworden. Echter Beers liet in de vierde en vijf slag veel punten liggen waardoor hij zijn koppositie verspeelde en Dirk samen met N. Wissink uit Oudkarspel de eerste plaats deelde. Een baragepartij van drie slagen moest uitmaken wie zich kampioen mocht laten noemen. Dirk was de sterkste, hij sloeg de maximale score van drie twaalven.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen