donderdag 18 juli 2024
spot_img

Kom in de Kas vol wereldse wonderen op zaterdag 6 april 2019 van 10.00- 16.00

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Grootslag nemen zes bedrijven deel.

Gastvrije tuinders
Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten deze dag zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten en groenten te kweken Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. De deelnemende bedrijven hebben chrysanten, jonge planten, orchideeën, paprika’s, tulpen. Nieuw in het gebied is het gebruik van aardwarmte. ECW Geo Andijk heeft zeer recent een aardwarmtecentrale in bedrijf genomen.
Hier wordt warm water gewonnen van circa 80 graden Celsius uit bronnen op circa 2000 meter diepte. De warmte wordt via een 7 km lang leidingnetwerk naar 11 glastuinbouwbedrijven gebracht, die daarmee voor 40 % in hun jaarlijkse warmtebehoefte worden voorzien. Voor dit project is een unieke samenwerking tussen de glastuinbouwbedrijven en ECW opgezet. Zeer de moeite waard om dit te bezoeken.

Over Kom in de Kas
De deelnemende bedrijven zijn: Gitzels plantenkwekerij, VD Holland paprika, Sunshine Orchids orchideeën, Niels Kreuk tulpen, Fred van Paassen chrysanten en ECW Geo Andijk.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen