zondag 23 juni 2024
spot_img

Kom naar de Gouden Nacht in Medemblik!

Theater, muziek, film en verhalenvertellers op diverse locaties in de gemeente Medemblik

In de Gouden Nacht van Medemblik op zaterdag 5 november, staat dit jaar het thema 1572 centraal. Samen met zo’n veertig andere gemeenten herdenken we in 2022 dat het 450 jaar geleden is dat Nederland in opstand kwam tegen het Spaanse gezag.

Het grote dilemma van Medemblik
Het is 1572. Medemblik staat voor een essentiële keuze: blijven ze trouw aan de Spaanse koning of werken ze mee aan de opstand van Willem van Oranje? Van Oranje is een man met prachtige idealen, maar de manier waarop zijn leger van Geuzen steden verovert belooft weinig goeds. De Spanjaarden regeren met harde hand, maar ze bieden wel stabiliteit en zekerheid. ‘Het grote dilemma van Medemblik’ is een theatrale tour voor het hele gezin. Ga mee op avontuur en bepaal zelf aan wiens kant je staat.

Maak je eigen unieke programma
Daarnaast er is nog veel meer te beleven! Bezoek de expositie in Kasteel Radboud of de tentoonstelling in het Stadhuis. Historici Peter Swart en Mark Raat geven hier doorlopende toelichting bij een portret van Willem van Oranje. Historische muziekgroep De Zoete Inval en het Gouden Nacht projectkoor onder leiding van Margreet Drijver nemen je op muzikale wijze mee door het Bakkerijmuseum en Toneelgroep St. Pieter neemt je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in het Oorlogsmuseum.

Harmonie Crescendo uit Medemblik schuift in de kerkbanken van Theaterkerk Hemels en pop ontmoet poëzie in de Melchiorhoeve. Laat je meevoeren door Toneelvereniging Oefenschool in Boerderij Welgelegen en toneelvereniging Cunera in het Groene Kerkje. Of luister naar gevleugelde liedjes over vrijheid door de Mannen van Stavast én filmmaker Thijs Smeele in Huis Midwoud.

Maak gebruik van de legertrucks van het Oorlogsmuseum om van locatie naar locatie te komen. Voorafgaand aan de Gouden Nacht kun je een heerlijk hapje eten bij de diverse horeca in Medemblik.

Meld je nu aan en stel je eigen unieke programma samen via www.goudennacht.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen