maandag 15 juli 2024
spot_img

Koningsdag 2 weken naar voren gehaald?

Als je woensdag 13 april j.l. door de wijk rondom basisschool De Bangert liep, zou je denken dat koningsdag dit jaar 2 weken naar voren was gehaald.
Iedereen werd nl verrast door de vele vlaggen die uithingen in alle straten rondom de school.

Je hoefde niet lang te wachten op een antwoord want de school was nog niet begonnen of er stonden buiten al kinderen te dansen en te springen en hun spieren te rekken en strekken; ze maakten zich klaar voor de sponsorloop voor Oekraïne en een feestdag voor hun meesters die maar liefst 40 jaar werkzaam zijn in het onderwijs!
Meester Sjaak en meester Dick openden de sponsorloop door met hun groepen door de wijk te lopen en rennen. Ook zij waren blij verrast dat zovele buurtbewoners hun wilden eren door de vlag uit te hangen!

Meester Sjaak

Na het nodige zweet eruit gewerkt te hebben konden de kinderen zich opmaken voor een waar sport en spelevenement, georganiseerd door de oudervereniging en het team van de school. Onze koning zou daar jaloers op geweest zijn; geen koekhappen en spijkerpoepen, maar springkussens (o.a. gesponsord door makelaar Kuin), sumoworstelen, gladiatoorgevechten en nog veel meer leuke, originele spelletjes, gebaseerd op de jubilarissen.
Tussen de activiteiten door konden de kinderen een smikkelen aan een suikerspin of een zakje popcorn ophalen.
De jubilarissen liepen rond met hun gezinnen en namen deel aan de activiteiten, al ware het echte koningsparen.
In en om de school was het heel gezellig versierd, met dank aan onze creatieve decogroep, Willem en Maxima mochten willen dat zij zo’n enthousiast team binnen het paleis hadden rondlopen!

Het was een dag om nooit meer te vergeten, voor de kinderen, voor het team en zeker voor onze jubilarissen, die wat ons betreft een koninklijke onderscheiding verdienen voor al hun verdiensten in het onderwijs.
Maar Dick en Sjaak kennende zijn ze daar veel te bescheiden voor.
“Die blije koppies van de kinderen”, daar doen ze het voor!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen