woensdag 19 juni 2024
spot_img

Koninklijke verrassing voor muziekvereniging Excelsior

Het Midwinterconcert op 22 december j.l. kreeg een Koninklijk tintje. Burgemeester Frank Streng reikte de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter, Rob Vlam.

Uit het persbericht van de gemeente Medemblik:
De Erepenning werd door de Koning toegekend uit respect en waardering voor de muziekvereniging.
Excelsior is een springlevende vereniging die ook jonge mensen in aanraking brengt met muziek. Het plezier is er voor de leden, maar zeker ook voor de gemeenschap van Andijk.
Anno 2019 is Excelsior een niet weg te denken orkest met betrokken vrijwilligers. Een vriendenstichting van 300 Andijkers steunt de vereniging financieel.
Concerten, concoursen, serenades en andere optredens: Excelsior doet het graag!
Een actieve vereniging die zich op maatschappelijk en cultureel gebied laat zien en horen. Bovendien haalt Excelsior al 57 jaar het oud papier op in Andijk.
Medemblik is trots op Excelsior en ziet het muziekonderwijs, het muziek maken, de samenwerking en verbinding die dit brengt als belangrijke aspecten.
De burgemeester heeft daarom voor Excelsior de Koninklijke Erepenning aangevraagd. De vereniging voldoet aan de eisen waardoor de penning is toegekend door Zijne Majesteit de Koning.

Dit is een hele mooie waardering voor het orkest dat 125 jaar bestaat. De vereniging is gezond en heeft nog mooie toekomstplannen o.a. twee grote concert op 25 en 26 september samen met musical popkoor Broadway in sporthal de Klamp.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen