maandag 22 april 2024
spot_img

Kookworkshop voor kinderen in Museum Sow to Grow

Voor een gezonde groei moeten kinderen veel groenten eten en Museum Sow to Grow in Enkhuizen draagt hier op een actieve manier haar steentje aan bij.

In het kader van de Kinderboekenweek, met als thema Gi-Ga-Groen, organiseert Sow to Grow op woensdag 12 oktober in het museum een workshop voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Onder leiding van de zeer ervaren Vanessa Hakof gaan de kinderen zelf een spinazie omelet voorbereiden, bakken en samen opeten. Hoe leuk kan dat zijn.
Er zijn twee workshops om 15.00 en om 16.00 uur, voor elk maximaal tien kinderen. Voor alle materialen wordt gezorgd. De bijdrage hiervoor is €2.—per kind, bij de balie van museum Sow to Grow te voldoen.
Inschrijven kan via het formulier op de website www.sowtogrow.nl of via het formulier dat bij de balie van het museum ligt.

Vanessa Hakof geeft regelmatig workshops op scholen en leert kinderen op die manier dat gezond eten ook super lekker kan zijn en daarbij helpt ze gezonde keuzes te maken.
Kinderen krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het museum want ze koken in een niet voor het publiek toegankelijke ruimte. Veel kinderen hebben geen idee hoe het voedsel in onbewerkte vorm er uit ziet. Het museum wil ze hierbij helpen. Groente is meer dan een product dat gewassen, gesneden en verpakte in een zak in de supermarkt ligt.

Museum Sow to Grow wil haar bezoekers meer bewust maken van de waarde die plantenveredeling heeft voor de wereldvoedselvoorziening, het welbevinden van de mens en de rol die Nederland hierin speelt.

Museum Sow to Grow is gevestigd aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen