vrijdag 12 april 2024
spot_img

Koopmanspolder

Nog tot 15 oktober is de Koopmanspolder open voor publiek, mits u de hond thuis laat.
Via het schelpenpad kan het uitzichtpunt bereikt worden. Ook kunt u vanaf Andijk doorlopen naar de poepjesdijk door de derde ring rechtsaf in te wandelen.
Het natte deel van het gebied is niet toegankelijk voor bezoekers.
In juli is het hoger gelegen deel met de ringstructuur gemaaid, waarbij bloeiende planten en schralere delen zijn ontzien ten behoeve van vlinders en andere insecten.
In het riet barst het van de karekieten met hun jongen, die zich klaar maken voor de reis naar Afrika binnenkort. Verder zijn er nog veel meerkoeten en waterhoentjes met jongen.
In het lage deel zijn er nu veel libellen, kikkers en heel veel jonge vis.
Ook verblijven hier momenteel enkele tientallen watersnippen, die slikkige omstandigheden geweldig vinden. Ze blijven meest in dekking, maar als u met een kijker de slootkanten afzoekt, heeft u kans een watersnip aan te treffen.

 

Watersnip. Foto aangeleverd

De eerste eenden uit noordelijkere gebieden komen nu ook binnen: maar die zijn lastig te herkennen doordat ze in de rui zijn waarbij de mannetjes net zo bruin zijn als de vrouwtjes.
Binnenkort willen we jonge boompjes gaan verwijderen, en we kunnen nog wel wat handen gebruiken. Dus als u zich geroepen voelt mee te helpen, kan dat, middels een mail aan
marcovanderlee@quicknet.nl

Veel plezier met wandelen en kijken.
Marco van der Lee, beheerder Koopmanspolder
Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen