woensdag 19 juni 2024
spot_img

Kopers van de kinderveiling Sarto genoten zichtbaar van de Padel Clinic

Padel, een mix tussen Tennis en Squash en inmiddels al wel bekend door zijn eigen speleigenschappen. De meest groeiende sport  in Europa met in 2013 nog maar 9 lokaties in Nederland, nu groeiende in 2017 met al 40 locaties. Daarom zijn de padelisten super trots dat naast de eerste baan in december 2015 in Sport-en Wellnesscenter De Dars ook gespeeld kan worden in Hoogkarspel, Hoorn, Purmerend en Alkmaar! De Dars heeft als eerste in West-Friesland gedurfd om een investering te doen en een baan aan te leggen met als mogelijkheid in aanraking te komen met deze dynamische sport.
Zo hebben we ook gemerkt met de kopers van de Kinderveiling Sarto. De Clinic is bedoeld om kennis te maken met Padel zonder dat je er zelf veel voor hoeft te organiseren. Tijdens de Clinic worden de verschillende spelelementen zoals de onderhandse service, voorhand, backhand, smash en natuurlijk het glaswerk uitgeoefend, gegeven door Arjan Bank en mede mogelijk gemaakt door Sport- en Wellnesscenter De Dars. 

 

In navolging van de kinderen zijn ook de volwassen die op de veiling van Sarto de Padel Clinic gekocht hebben, aangeboden door Sport- en Wellnesscenter De Dars in samenwerking met Arjan Bank, inmiddels hun kunsten vertoond. Kopers Allard Kuin, Niels Kreuk en Jacco Tensen waren zeer enthousiast over dit spel. Stefanie Kuin was de vierde koper die op een later moment een Padel Clinic wordt aangeboden. Zo kan iedereen kennis maken met Padel en de verschillende onderdelen van deze veelzijdige sport. Het is dynamische door het hekwerk en glas waar je gebruik van kan maken om de bal toch nog over het net te krijgen. Padel start met een service onderhands wat het makkelijk maakt om het spel te starten. Doordat de bal veelvuldig in de kooi blijft ben je ook niet al te veel  tijd aan het ballen zoeken en rapen en kan je snel weer door om zo een hoog intensiteit te krijgen. Hopelijk wordt Padel in Nederland net z`n grote sport als in Spanje waar het na voetbal de tweede grootste sport is met wekelijks 5 miljoen spelende! Wilt u ook eens proberen en zoekt u uitdagers dan kan u via Arjan Bank 06-5465 4086 gebruik maken van zijn netwerk of vraag info bij De Dars 0228 583500. Ook YouTube staat vol met filmpjes van de world pro tour.
Wordt net zoals de veiling kopers van vorig jaar en dit jaar onderzoekers van het spelletje en misschien is dit net de sport die bij u past.
Hopelijk wordt de Clinic, aangeboden op de Cultura Veiling, net zo goed en leuk! Ook daar kunt u een verslag van verwachten!

Kopers Jacco Tensen, Niels Kreuk en Allard Kuin. Foto’s aangeleverd

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen