woensdag 24 april 2024
spot_img

Koppelkolven 2019; een uitstekende deelname!

Zaterdagmiddag 21 december vulde de kolfbaan in Cultura zich met de deelnemers aan de koppelkolfwedstrijd. Ook onze collega kolvers uit Venhuizen waren uitgenodigd; zij waren met zeven leden aanwezig.

We hebben er met vijf en twintig koppels een heel gezellige middag van gemaakt. Deze keer speelden we “de beste bal”, wat niet direct voor iedereen duidelijk was; dit is een spelvorm, waarbij de beste positie van de bal van een van de leden van het koppel door allebei de kolvers mag worden benut voor de volgende klap.

Na drie ronden voor alle spelers hadden we een tussenstand, waarbij de eerste vijf koppels weinig voor elkaar onderdeden. Er werd door de één wat fanatieker gekolfd dan door de ander, maar de intentie van een goed resultaat was zeker aanwezig. Nu is het bij het kolven zo, dat de meest fantastische slagen worden afgewisseld door minstens zo prachtige poedels. Gezien het prijzenpakket van deze middag was het zeker de moeite waard om serieus werk te maken van het kolven.

Na nog eens twee ronden kolven hadden we rond half zes een eindstand. Hierbij bleek, dat het koppel, dat na de eerste ronde bovenaan stond, deze plaats met succes had verdedigd. Het bestuur had voor de prijsuitreiking weer eens een andere variant bedacht. Door deelname van een fors aantal niet kolvers leek het een goed idee om ook de onderste deelnemers in de eindrangschikking een prijs toe te kennen. Zo mochten de drie hoogst geklasseerde koppels in de uitslag als eerste hun prijs in ontvangst nemen. Daarna werden de laagste drie koppels ook in de prijzen gezet. Het koppel met de meest geslagen poedels viel als laatste in de prijzen.
Met deze prijsuitreiking kwam er een einde aan een zeer gezellige middag kolven, waarbij we in een sportieve strijd een aantal niet kolvers kennis hebben kunnen laten maken met onze sport. Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar onze sport, meldt u dan aan bij onze vereniging voor een proefperiode van 3 maanden of wordt lid van Onder Ons.

Kolven een sport van vroeger voor mensen van nu !!!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen