maandag 24 juni 2024
spot_img

Koppelkolven prachtige happening!

Zaterdagmiddag 17 december 2016vulde de kolfbaan in Cultura zich met de deelnemers aan de koppelkolfwedstrijd. Ook onze collega kolvers uit Venhuizen waren uitgenodigd; zij waren met een flinke afvaardiging van zowel de dames als de heren aanwezig.

We hebben er met achttien koppels een heel gezellige middag van gemaakt. Deze keer speelden we “de beste bal” , wat niet direct voor iedereen duidelijk was; dit is een spelvorm, waarbij de beste positie van de bal van een van de leden van het koppel door allebei de kolvers mag worden benut voor de volgende klap.

Na drie ronden voor alle spelers hadden we een tussenstand met 2 koppels aan de leiding. Er werd door de een wat fanatieker gekolfd dan de ander, maar de intentie van een goed resultaat was zeker aanwezig. Nu is het bij het kolven zo, dat de meest fantastische slagen worden afgewisseld door minstens zo prachtige poedels. Gezien het prijzenpakket van deze middag was het zeker de moeite waard om serieus werk te maken van het kolven.

Jan Morsch (u weet nog wel, die van de 60 punten van enkele weken geleden) sloeg samen met Bob de Wilde 121 punten en zij werden daarmee met afstand eerste. Nu leverde dat niet automatisch een prijs op; vanwege de verschillen in kennis en kunde van de kolfsport had het bestuur besloten om de prijsuitreiking anders in te vullen.

Bij loting verricht door Corine werden de mooie prijzen toegekend, zodat alle deelnemers gelijke kans hadden ongeacht hun kolfprestaties van deze middag.
Toeval hierbij wilde, dat Jan en Bob als eerste alsnog hun prijs mochten uitzoeken.
Ook het laagst scorende koppel (Rob en Cor) viel daardoor in de prijzen.

Met deze prijsuitreiking en een dankwoord aan onze gastheer en zijn medewerkers voor o.a. de verstrekte hapjes gedurende de middag besloten we deze zeer geslaagde koppelkolf middag.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar onze sport, meldt u dan aan bij onze vereniging en wordt lid van Onder Ons; vooral voor onze woensdag middagploeg zou enige aanvulling zeer gewenst zijn.

Kolven een sport van vroeger voor mensen van nu!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen