vrijdag 12 april 2024
spot_img

Koppelkolven zorgt voor prachtige middag!

Zaterdagmiddag 23 december vulde de kolfbaan in Cultura zich met de deelnemers aan de jaarlijkse koppelkolfwedstrijd. Ook onze collega kolvers uit Venhuizen waren uitgenodigd; zij waren met een flinke afvaardiging van zowel de dames als de heren aanwezig.

We hebben er met 22 koppels een heel gezellige middag van gemaakt. Deze keer hadden we weer een andere spelvorm bedacht, wat niet direct voor iedereen duidelijk was; de koppels werden gesplitst en moesten aan de korte kant van de baan plaatsnemen. De ene speler sloeg de uitklap en de andere de opklap, waarna de eerste speler de puntenslag kon slaan.

Na vijf slagen, waarbij tussendoor was gewisseld van positie hadden we een tussenstand met 2 koppels aan de leiding. Er werd door de een wat fanatieker gekolfd dan de ander, maar de intentie van een goed resultaat was zeker aanwezig. Nu is het bij het kolven zo, dat de meest fantastische slagen worden afgewisseld door minstens zo prachtige poedels. Gezien het prijzenpakket van deze middag was het zeker de moeite waard om serieus werk te maken van het kolven. Het fanatisme leidde er zelfs toe, dat er een kliek sneuvelde.

De volgende ronde speelden we zonder de uitklap; de opklap mocht worden genomen met een aanbal; dat leverde niet automatisch een betere score op. Nadat iedereen deze ronde had gespeeld, werd het eindklassement opgemaakt. Vanwege de verschillen in kennis en kunde van de kolfsport had het bestuur besloten om de prijsuitreiking anders in te vullen.

Bij loting verricht door Merel werden de mooie prijzen toegekend, zodat alle deelnemers gelijke kans hadden ongeacht hun kolfprestaties van deze middag. Met deze prijsuitreiking en een dankwoord aan onze gastheer en zijn medewerkers voor o.a. de verstrekte hapjes gedurende de middag besloten we deze zeer geslaagde koppelkolf middag.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar onze sport, meldt u dan aan bij onze vereniging en wordt lid van Onder Ons.
Kolven een sport van vroeger voor mensen van nu !!!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen