dinsdag 23 juli 2024
spot_img

‘Koppie onder’

Al jaren wordt er met veel plezier gezwommen bij ‘Koppie onder’ achter de Dijk ter hoogte van Dijkweg 115.
Al zeker negen jaar zwemmen we iedere dag met veel plezier in het mooie IJsselmeer. Tijdens het zwemmen wordt er ook veel gepraat en gelachen. En het werkt aanstekelijk, want begonnen we met een kleine groep enthousiaste zwemsters, inmiddels is de deze uitgegroeid tot twintig vrouwen! U kunt zich voorstellen wat een gekakel dat is. Ons oudste ‘koppie onder’ lid hoopt volgend jaar 70 te worden!
Zwemmen is elke dag anders, het water is elke dag anders en de luchten zijn elke dag anders. Elke dag worden we weer verrast door dit prachtige stukje West-Friesland. Zelfs het zwemmen in de regen is heerlijk, nat worden we toch wel.

We zwemmen vanaf begin juni tot ergens in oktober, afhankelijk van de temperatuur, want bij 12 à 13 graden duurt het te lang om weer warm te worden.

Moesten we in het begin over de stenen klauteren, inmiddels hebben onze mannen een prachtige steiger gemaakt, waar we heel blij mee zijn. En sinds vorig jaar ligt hier zelfs kunstgras op.
Waarom de naam ‘koppie onder’? Het is niet zo dat we allemaal koppie onder gaan, maar wat we wel allemaal doen, is na het zwemmen genieten van een lekker koppie onder aan de droge kant van de dijk.

En als het een mooie zomeravond is nemen we ook nog wel es een duik waarna we ons heerlijk verwarmen bij het kampvuur onder het genot van een glaasje wijn en wat lekkers.
De ‘Koppie onder’ zwemsters.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen