maandag 24 juni 2024
spot_img

Kroonprinses Karina gaat weer naar school!

De leerkrachten van de Bangert waren ontzettend blij, toen ze hoorden dat de kinderen na de meivakantie weer naar school mogen komen. De juffen van de kleuters besloten om dat aan hun geliefde kinderen op ludiek wijze kenbaar te maken. De kinderen werden in groepjes uitgenodigd, zaten in een Arenavorm, keurig anderhalve meter van elkaar verwijderd, buiten in het zonnetje af te wachten wat er zou gaan gebeuren.

Kroonprinses Karina was boos en ontevreden. Haar lieve, zorgzame vader maakte zich daar zorgen over. De koning probeerde haar op te vrolijken, ze mocht de hele dag in haar torenkamertje op de gouden computer spelen, haar privé professor mocht komen om haar privéles te geven, ze mocht met haar gouden bal bij de vijver spelen. Wat hij ook voorstelde:
Alles was saai en voldeed niet aan de wensen van de verwende prinses.
Toen werd de hofnar ingeschakeld; die zou het prinsesje wel aan het lachen krijgen!
Voor de hofnar zijn grappen en grollen zou gaan vertonen, checkte hij met de anderhalve metermeetlat wel even of iedereen voldoende afstand hield. Hij maakte de ene grap na de andere, maar de prinses bleef chagrijnig, ondanks dat de ouders en kinderen wel om hem moesten lachen.
Toen kwam daar uit het niets een vrolijk, huppelend schoolmeisje aan. Ze zong, ze lachte en was enorm blij. De kroonprinses vroeg zich af waarom het meisje zo blij kon zijn, zij wilde dat ook!!
Het meisje vertelde dat zo vreselijk blij was omdat ze 11 mei weer naar school mag!
Dat wekte de interesse van de prinses: “Word je blij van naar school gaan, kinderen?”
´Jaaaaaaah ’, klonk het vol overtuiging. Toen vroeg de prinses dezelfde vraag aan de ouders:
“Worden jullie blij als de kinderen weer naar school mogen?”
“JAAAAAAH”, was de kreet van de ouders! (hoorden wij hier een vleugje wanhoop? Of was het vanuit een ander enthousiasme?)
De prinses vroeg aan de koning of zij ook alstublieft naar school mocht. De koning vond het na een beetje wikken en wegen wel goed: op school is nl wel veel lawaai en je kunt er vies worden…., maar hij ging overstag!
Als we met de halve klas naar school komen, goed de afstand bewaren, regelmatig handen wassen, dan vond de koning het goed!
Juichend verlieten de prinses, de hofnar en het schoolmeisje de speelplaats.
“YES, WE MOGEN WEER NAAR SCHOOL!!!!!!!!”
De koning deelde nog bellenblaas uit voor de kinderen en ze mochten een ballon meenemen. Voor alle kinderen van school was er een verrassing om de vakantie mee in te luiden.


De hofnar krijgt de kroonprinses niet aan het lachen. Hij houdt wel keurig anderhalve meter afstand. De koning kijkt vanuit een hoekje toe.

Het team van de Bangert wil iedereen bedanken voor de inzet van de afgelopen weken, we hebben het samen gedaan en daar zijn we heel trots op.
Ook bedanken we onze gastspelers van dit bijzondere toneelstuk: Juf Nena en juf Angelique.
We hebben van jullie genoten en de kinderen nog wel het meest!

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen