dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Kuin makelaardij al 11 jaar actief!

Voor iedereen is het een bijzondere tijd. Corona is er elke dag. We zitten in een regio waar het nog relatief rustig is met de corona. Ook voor de huizenmarkt is het nieuw, gaan de prijzen omhoog of gaan de prijzen juist dalen. Nu kopen of toch nog even wachten? 11 maart is de pandemie erkend vanaf die tijd hebben we gezien dat de huizenprijzen juist op lopen en de krapte nog groter is geworden. Goed moment om te verkopen dus. De kopers lopen tegen een krappe markt aan er is weinig te koop.

Afschaffing van de overdrachtsbelasting?
De komende vijf jaar hoeven starters tot 35 jaar geen overdrachtsbelasting te betalen.
Voor beleggers/tweede woning gaat er wel wat wijzigen de overdrachtsbelasting gaat van 2% naar 8 %. Dit zou het minder aantrekkelijk moeten maken voor beleggers om veel woningen op te kopen, waardoor starters betere kansen krijgen. Ouders die de kinderen willen helpen met de aankoop worden hierdoor ook geraakt. Rekenvoorbeeld als je een 2e woning wilt kopen van € 300.000,- betaal je in 2021 € 24.000,- meer aan overdrachtsbelasting, een fors hoger bedrag. Om u juist te adviseren kunnen wij als aankoop makelaar samen met u zoeken naar een geschikte woning.

Energielabel aanvragen wordt wel 250 keer duurder
Het energielabel kost nu slechts een paar euro om het label definitief te maken. Vanaf 2021 gaat dit rond de € 200,- a € 300,- kosten of nog meer. Dit is verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning. Het label is 10 jaar geldig dus ook als u nog geen plannen heeft adviseer ik u deze aan te vragen.

Verwachting van de huizenprijzen?
Wat zullen de woning prijzen gaan doen? Ook in de toekomst zullen er schommelingen zijn. Er bestaat dus een kans dat de huizenprijzen weer gaan dalen. De woningmarkt lijkt op dit moment echter geen zeepbel waarbij prijzen op korte termijn fors kunnen gaan dalen. De belangrijkste reden daarvoor is dat er op dit moment de lage rente stand gecombineerd wordt met een groot tekort aan woningen. De vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod. Er zijn wel nieuwbouw plannen maar te weinig en lang lopende trajecten. Toch is een zekere voorspelling over de huizenprijzen op de lange termijn helaas niet te maken. Een grote economische crisis net als eerder deze eeuw kan het beeld zomaar veranderen.

11 jaar Kuin makelaardij
Allard Kuin is al 21 jaar werkzaam is de makelaardij. Neemt u hem als makelaar is de hand dan krijgt u een makelaar die een goed beeld van de woningmarkt. Maar ook staat hij voor een eerlijk advies. Dat Kuin makelaardij het goed doet blijkt ook wel uit de cijfers van onze opdrachtgevers. Niet voor niets krijgen wij onze verkopers die een beoordeling hebben achtergelaten dat zijn nu bijna 100 beoordelingen! Gemiddeld een dikke 9. Als Westfries lopen we er niet mee te koop. Maar dat we er trots op zijn mag wel toch?

Wel of niet verkopen?
Is dit het moment? Bij ons krijgt u een gratis waardebepaling, waarmee u een waarde van uw woning krijgt, zodat u verder uw plan kan trekken. Mocht u er voor kiezen om de woning te verkopen dan krijgt u een compleet inzicht en optimaal plan van aanpak met tips voor de verkoop. Tevens hebben wij een groot zoekersbestand waardoor wij wellicht al zoekers voor uw woning hebben en snel samen met u kunnen schakelen. Graag komen wij hiervoor gratis bij u langs. Als u zorgt voor de koffie dan zorgen wij voor de koeken. Kortom u zult dan ervaren waarom wij een dikke 9 krijgen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen