woensdag 17 juli 2024
spot_img

Kuin Makelaardij: NVM Audit om op te proosten!

De champagne ontkurken, dat laten we meestal aan onze klanten over. Maar dit keer vieren we zelf een feestje.
We kregen namelijk bezoek van een collega. Die kwam niet gezellig op de koffie, maar voor een audit namens de NVM.
De NVM ziet toe op de kwaliteit van alle aangesloten makelaars en taxateurs. Sinds 2018 doen ze dat onder meer met audits. Een ervaren makelaar uit een andere regio loopt een dagje mee en toetst het kantoor aan de NVM-normen. Niet op basis van theorie en mooie praatjes, maar door te kijken naar de praktijk.

Op 24 maart 2022 was het zo ver
Ieder NVM-lid krijgt eens in de 3 jaar een audit. En nu waren wij aan de beurt. Om 9:00 ‘s ochtends staat de makelaar al voor de deur. Spannend!

Hij vertelt wat we kunnen verwachten van de audit en welke conclusies eruit kunnen komen. Elk onderdeel krijgt een waardering, van ‘voldoet’ tot, nou ja, belabberd.
In de uren daarna krijgen we een heus vragenvuur op ons af. Hoe bewaren we alle informatie? Hoe verloopt de samenwerking? Hoe communiceren we met klanten? Hoe verloopt het biedingsproces?

Hij pluist dossiers uit, bekijkt onze online omgeving, praat met medewerker en beoordeelt ons kantoor.
Eerst wordt Maud aan de tand gevoeld daarna Petra en Allard. Uiteraard bieden we hem wat lekkers aan.

En dan – de uitslag
Zelf zijn we, uiteraard, tevreden over onze dienstverlening. We zetten ons echt in voor onze relaties en werken deskundig en met plezier. Maar ja, is dat ook wat de auditor heeft gezien? Of zijn er verbeterpunten?

Gelukkig is de eindconclusie duidelijk: het is prima voor elkaar. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Al worden we eigenlijk nóg blijer van de conclusies in het eindgesprek, waar we complimenten krijgen over onze actieve uitingen op de social media kanalen, een overzichtelijke website, klein team met korte heldere lijnen en goede kennis van zaken. Leuk team.

Want daar doen we het voor. Onze klanten op een prettige en professionele manier begeleiden bij de aan- en verkoop van hun woning. Maar een helder advies voor de bedrijfsobjecten. Nu de bevestiging dat we kunnen aantonen dat we een betrouwbaar kantoor zijn die uw belangen goed behartigd.

Dus die champagne? Die was dit keer voor ons. Proost!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen