dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Kunst- en Tuinroute 2018: TOP!

Het is niet teveel gezegd: de Andijker Kunst- en Tuinroute is de jaarlijkse topper op Andijk. Een titel die ook dit jaar weer méér dan waar gemaakt werd. Zaterdag 26 mei was een stralende zomerdag met top-temperaturen en heel veel top-exposanten op 29 locaties, waaronder veel fraaie tuinen.

Maja de Haan

Wát een weer, maar vooral: wat een creativiteit en gastvrijheid! Het was hartverwarmend om zoveel gastvrijheid, enthousiasme en warme ontmoetingen te ervaren. En er viel weer veel, héél veel te bewonderen en om je over te verwonderen. Schilderijen, tekeningen, houtsnedes, kaarten, breiwerk van wol en tasjes van kralen, beelden, keramiek, sieraden van bestek, modelbouw van karton: veel bekende technieken maar ook technieken waarvan je denkt: hoe komen ze erop. Grandioos!

Het was genieten van zang, van orgel- en accordeonmuziek en van de natuur in de vele tuinen. Een wel heel bijzondere tuin is de tuin van Dorcas: behalve genieten van de planten en bomen maak je hier ook een wandeling door tijd en werelddelen langs bijzondere objecten als een Trabant en een segment van de Berlijnse muur.

Segment Berlijnse Muur

Voor veel exposanten, tuinbezitters én bezoekers was het niet de eerste keer dat zij aan de route deelnamen, resp. locaties bezochten. Een teken dat het enthousiasme aan beide kanten groot is en blijft. Fantastisch! En ook dit jaar weer nieuwe, de bezoeker verrassende, deelnemers. Om er een paar te noemen: Piet de Vries met modelbouw van karton (auto’s, maquettes, ja, zelfs vogels!); Fenna Glas met breiwerk van kralen; Bianca Schouten met handlettering; Marijke de Heij-Ham met een ‘vrolijke dierentuin’; beeldend kunstenaar Maja de Haan had haar atelier opengesteld: wát een ongelooflijke variatie in kunstwerken en gebruikte materialen. En – verrassing! – daar bespeelde harpiste Elise haar harp. Neemt u voor een volledig overzicht de folder er nog maar eens bij….

Kunst in de tuin

Het was weer een topdag met volop genieten van creativiteit, verzamelingen, tuinen en …- vul maar aan. En van elkaar, niet te vergeten. Geweldig om te ervaren wat een wereld aan creativiteit en enthousiasme schuilging achter die paar regels in een folder. Organisatie en deelnemers: bedankt! We kijken uit naar editie 2019!
Tekst en foto’s: Jan R. Koen

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen