donderdag 18 april 2024
spot_img

Kunstige fotowerken van de hand van Frans van Vechgel

De Kunst- en Tuin Route Andijk is elke keer weer vol verrassingen. Kunstenaars laten hun werk zien. De meeste mensen gaan op de fiets en bezoeken meerdere locaties. De meeste van de adressen lagen dit jaar op Oost.

Ook meer richting West was veel moois te zien. Wie de moeite nam richting de Landstraat te rijden, kon het fotowerk van Frans van Vechgel bekijken in een schitterende tuin en had meteen ook het geluk het schilderwerk van zijn vrouw Marianne te kunnen bewonderen.

De tuin leeft
Tijdens de Kunst- en tuinroute is Frans 5 jaar eerder ook al eens deelnemer geweest. “Dat was goed bevallen en had leuke reacties opgeleverd. Daarom deden we nu weer een keer mee. Onze tuin leent zich goed voor het tentoonstellen van enkele van mijn werken. Het is een tuin die leeft, waar van alles gebeurt en waar ik dan ook regelmatig mijn camera pak om dingen vast te leggen.”

Cactussen
Frans fotografeert heel diverse dingen. “Vaak komt dat met periodes. Dan weer kies ik een tijdje voor natuur- en landschapsfotografie, dan weer richt ik mijn aandacht enige tijd op portretten. Straatfotografie is een onderdeel dat regelmatig terugkeert, want dat blijft me fascineren.” Naast zijn hobby fotograferen is Frans ook dol op cactussen. “Die trouwens heel fotogeniek zijn!”

Struiksprinkhaan. Foto: Frans van Veghel

Macro
Frans heeft nu een periode dat hij veel macrofoto’s maakt. Diverse ‘vliegers’ hoeven niet bang te zijn dat ze hier in de tuin een vliegenmepper op hun kop krijgen. “De tuin is vol kleine beestjes, die zoemen en brommen, vliegen en springen. De kleinste details van deze bijzondere wezens vastleggen is een secuur en vooral geduldig werkje, maar levert prachtige plaatjes op. Heel bijzonder hoe je details die niet met het blote oog te zien zijn, kunt vangen in een foto!” Frans lacht: ‘Ik sla niet met een mepper, ik schiet… een foto!”

Analoog/digitaal
De fotografeerhobby van Frans startte al toen hij een jaar of 11 was en hij met de AGFA van zijn vader af en toe een foto mocht maken. “Dat was analoog. Dus je maakte één foto, misschien een tweede voor de zekerheid. Gewoon snel 100 x klikken in de hoop dat er wel iets tussen zou zitten was geen optie. Dat gedrag heb ik nog steeds ook al fotografeer ik inmiddels wel digitaal.” Frans heeft na het maken van dé foto ook het afdrukken zelf in de hand. “Precies afdrukken zoals ik de foto heb bedoeld, hem voorzien van een handgesneden passe-partout en/of passende lijst. Zodat de foto vanaf idee in mijn hoofd tot foto aan de muur helemaal klopt.”

Meer zien
Frans heeft naast het exposeren tijdens de Kunst- en tuinroute ook al eens zijn werk mogen exposeren o.a. op diverse Omringlocaties. Wie daarop niet kan of wil wachten kan ook alvast werk van Frans van Vechgel bekijken op www.badgerphoto24.nl of u gaat naar zijn Instagrampagina.

In contact komen met Frans kan ook via e-mail: fransvv@quicknet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen