maandag 24 juni 2024
spot_img

Kuyperschool en Idenburgschool winnen schoolvoetbal 2023

Vanuit Sporting Andijk werd maandag 22 mei en dinsdag 23 mei het schoolvoetbal toernooi georganiseerd. De eerste editie was in 1959 en sindsdien mag dit toernooi absoluut niet meer ontbreken voor de jongens en meiden van de vier basisscholen van Andijk. Dit jaar stond er geen maat op de Kuyperschool en Idenburg school. Zij mogen de wisseltrofee een mooi plekje in school geven en deze een jaar lang laten staan.

De meisjes van de Idenburgschool.

De meisjes van de Idenburgschool hadden zich goed voorbereid en hadden samen getraind voorafgaand aan het toernooi. Dat voorbereidend werk was goed zichtbaar in het spel. Het niveau van de andere teams was hoog en iedereen was fanatiek, maar de Idenburg wist met 16 punten de winst binnen te halen.

Bij de jongens werd de strijd om de titel een onderonsje bij de Kuyperschool. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend. Door een gelijk puntenaantal zou Kuyper 2 met een overwinning van zeven doelpunten of meer Kuyper 1 inhalen op de ranglijst. De wedstrijd duurde echter net niet lang genoeg: bij 5-0 klonk het laatste fluitsignaal. Hierdoor was de eindoverwinning voor het eerste team van de Kuyperschool.

Met wat kleine vernieuwingen (kleiner veld en indribbelen in plaats van ingooien), geluk met het weer, de vele toeschouwers, de hulp van de vele vrijwilligers en de fanatieke inzet van de kinderen was het weer een succesvolle editie van het schoolvoetbaltoernooi!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen