maandag 24 juni 2024
spot_img

Laat die Elfstedentocht maar komen!

Voor komend seizoen heeft Team Blue-Dune weer een mooi marathonschaatsteam bij elkaar weten te krijgen. “We hebben de grote kanshebber voor een eventuele Elfstedentocht en Olympisch mountainbiker Anne Tauber bij ons mooie ploegje weten te halen. Ook Laura van Ramshorst, die de Alternatieve Elfstedentocht 2020 heeft gewonnen, rijdt volgend jaar in ons team. Met deze twee toppers erbij is het Top divisie team compleet.”

Toppers aan boord
Andijker coach/ploegleider Johan Berga, trainer Martin van de Pol (Paralympisch wielrenner 2020) en Jane Ravestijn (voormalig Marathonschaatser)  hebben op papier dé grote kanshebber voor een eventuele Elfstedentocht aan boord gehaald. Samen met Linda Halling en Femke Mossinkhof  is de Top divisie ploeg dan compleet. De belofte ploeg met Roos Tabak en Andrea de Jong en Demi Huiden is zo goed als compleet en hier worden nog gesprekken gevoerd met enkele andere dames.

Topsport en kosten
“Ons team heeft twee ploegen een top divisie ploeg en een ‘beloften ploeg’ met acht dames. Plezier staat voorop! Dit is topsport op het hoogste niveau, desondanks moeten de dames veel zelf bekostigen en dan vinden wij het als ploegleiding belangrijk dat de sfeer goed is. Mede door deze visie hebben wij opnieuw twee toppers kunnen vastleggen voor komend seizoen. Wij gaan voor aanvallend schaatsen op de baan. Hoofddoel: het winnen van de Elfstedentocht!”

Klaar voor Elfstedentocht
“Het klinkt wellicht raar, maar voor een Elfstedentocht moet je altijd klaar zijn. Wedstrijden op de Weissenssee en in Zweden staan ook op het programma en zijn een mooi alternatief voor als er dan toch géén Nederlandse winter komt. Wij geloven, hopen en duimen nog altijd voor een mooie, strenge Nederlandse winter.” Dit seizoen beloofd weer een aantal mooie wedstrijden, waar geprobeerd zal worden Irene Schouten uit haar tent te lokken. “Met mooi en aanvallend schaatsen winnen van deze topper op kunstijs, zal een lastige opgave worden. Wij zullen er echter alles aan gaan doen om het te laten lukken. We proberen het en hebben serieus goede kansen.”

Sponsoring
Lotto Jumbo zal ook komend seizoen met een Marathonploeg bij de Heren uitkomen. “De extra aandacht voor deze mooie sport kunnen wij alleen maar toejuichen. Wat niet veel mensen weten: voor het salaris van één matige marathonschaatser bij de mannen, kan je een héél jaar lang een Top-Dames-Team met acht dames sponsoren, waarvan er twee alternatieve Elfstedentocht winnaars zijn. En dat is slechts het begin!” Johan licht toe: “Wij zijn altijd op zoek naar sponsoren. Afgelopen jaar hebben we een Stichting opgezet, wat het voor bedrijven interessanter maakt om ons te sponsoren. Elk jaar blijkt het weer een lastige klus, om het ideale budget rond te krijgen. We zijn regelmatig op tv te zien bij de NOS, bij massastarts en bij de wedstrijden op de Weissensee en in Zweden,” vertelt Johan verder. “Moet je je voorstellen dat er Nederlands natuurijs komt? Alle wedstrijden zullen dan live op tv zijn!

Als uw bedrijfslogo dan op onze pakken staat, dat zou toch geweldig zijn!” Mocht er natuurijs komen, dan zitten de sponsoren letterlijk voor ‘een dubbeltje op de eerste rij’. “Komend seizoen verwelkomen we u ook graag als sponsor. Ondernemers uit ons mooie sportieve dorp Andijk die ons zouden willen sponsoren kunnen contact opnemen met Johan Berga via marathonleeuwinnen@gmail.com.”

KPN – NK Jeugd en Marathon Cup om de Sjoerd Huisman Bokaal op de Westfries

Op zaterdag 8 februari vinden op ijsbaan de Westfries in Hoorn de Nederlandse Kampioenschappen marathon voor de jeugd plaats. Aansluitend wordt de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup verreden. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met de Sjoerd Huisman Bokaal.

Overdag is iedereen welkom om alle jeugdrijders aan te komen moedigen. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur en entree is gratis.

Om 17.45 uur zijn de beloften aan de beurt voor hun wedstrijd. De dames starten om 19.15 uur en de heren sluiten om 20.30 uur de avond af.
De ijsbaan is op 8 februari gesloten voor recreatief schaatsen maar we nodigen je graag uit om te komen kijken en de schaatsers aan te moedigen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen