dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Laatste kans Dichter van Medemblik te worden

Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken zijn op zoek naar de Dichter van Medemblik. Tijdens deze eervolle rol voor een periode van één jaar schrijft de Dichter van Medemblik bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht.

Half december is de werving voor de Dichter van Medemblik van start gegaan. Zondag 9 januari is de uiterste aanmelddatum en vanaf dan kan het publiek online en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof stemmen. Op zondag 30 januari zal de Dichter van Medemblik benoemd worden. “We hebben al bijzonder mooie gedichten ontvangen, maar er is zeker nog ruimte voor meer”, aldus Chantal Trigallez van de Westfriese Bibliotheken.

Hoe doe je mee?
De voorwaarden zijn eenvoudig. Je woont in de gemeente Medemblik of bent afkomstig uit de gemeente. Je hebt interesse in de stad en de dorpen in de gemeente Medemblik en de mensen die daar wonen. En je houdt natuurlijk van dichten!

Maak een Ode aan jouw Medemblik en de kernen. Het werk mag bestaand of nieuw geschreven zijn. Lever het uiterlijk 9 januari 2022 in via communicatie@westfriesebibliotheken.nl.

Overtuig het publiek en de jury
Van 10 tot en met 19 januari 2022 kan het publiek stemmen op de ingezonden gedichten. Dit kan via www.cultuurmedemblik.nl/dichter en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof. De jury bestaat uit Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik). Chantal Trigallez (directeur-bestuurder Westfriese Bibliotheken) en Joost van Alfen (lid Cultuurplatform Medemblik en verbonden aan het Groene Kerkje). Na zondag 30 januari weten we wie zich Dichter van Medemblik mag noemen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen