woensdag 24 april 2024
spot_img

Laatste Onderzoek Kernvisie Andijk: Recreëren in Andijk

Donderdag 11 juni om 12:00 uur start het laatste onderzoek voor de zomervakantie in het kader van de Kernvisie Andijk 2020-2030. Dit keer gaat het over recreëren in Andijk. Het is intussen bekend geworden dat Rijkswaterstaat grootse plannen heeft met het IJsselmeer dat moet in 2050 zijn beslag krijgen. Tussen al die plannen die er zijn er plannen die Andijk direct raken.

Moeras
Zoals een van de vier plannen binnen het hoofdstuk Wieringenhoek: een plan waarin het de Vooroever Andijk op de schop gaat waarin het strandje verdwijnt en daarvoor in de plaats “ondiep water met ondergedoken waterplanten” komt. Er is dan geen zwemgelegenheid meer. En dan hebben we het nog niet over een binnendijks “overstromingsgrasland en helofytenmoeras” dat grofweg tussen de Dijkweg, Molensloot, Beldersweg en voorbij de Middenweg is geprojecteerd…

Geen uitstel
Het steekt de dorpsraad dat Rijkswaterstaat niet wilde wachten tot in het najaar om dan een bijeenkomst te organiseren in samenwerking met de dorpsraad en de gemeente Medemblik zoals dat aanvankelijk de bedoeling was in mei maar dat door de coronamaatregelen niet door kon gaan. Te meer ook omdat minister Eric Wiebes van Economische zaken de bijeenkomsten voor de energietransitie en alles daaromheen wel heeft uitgesteld tot 4 oktober.

De dorpsraad heeft bezwaar aangetekend bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, maar die delegeerde de afhandeling van het bezwaar naar de afdeling waarover een klacht is ingediend…

De plannen staan nog niet vast en het gaat hier om een soort van start waarin begonnen wordt met een onderzoek naar de mogelijkheden van de 4 plannen die Rijkswaterstaat heeft, maar desondanks is de dorpsraad van mening – en wordt daarin gesteund door de gemeente Medemblik – dat de inwoners van Andijk hier niet over geïnformeerd zijn of op andere manier betrokken zijn. En dat had wel gemoeten!

Andere plannen
Maar er zijn ook andere plannen, zoals van Bovisie die een plan heeft waar een recreatie- en een natuurgebied samengaan. Daarin ruimte voor zwemmen en varen en voor de natuur! Je leest er donderdag aanstaande meer over op de website van Kernvisie Andijk.
Naast dat we de inwoners vragen voorleggen over recreatie worden binnenkort ook bedrijven in de toeristensector door de dorpsraad aangeschreven over recreatie en toerisme in Andijk en het buitengebied.

Doe mee!
Mogen we weer op jouw medewerking rekenen? Kijk donderdag 11 juni vanaf 12:00 uur op www.kernvisieandijk.nl en vul het formulier in!

Heb je zelf ideeën over recreatie in Andijk of in het buitengebied? Of heb je vragen. mail dan naar dorpsraadandijk@gmail.com of een brief naar Dorpsraad Andijk, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen